nb1.hu

Böde góllal tért vissza, de most az edzőjét állították ki

Az FTC második sora 3-0-nál sem adta fel a küzdelmet.

Böde Dániel a kortárs labdarúgásunk egyik legfontosabb alakja, mivel az egyik legnépszerűbb magyar futballista. 430 NB I-es mérkőzésen 138 gólt szerzett, a magyar válogatottban 25/5 a mutatója. Az FTC játékosaként kétszer volt magyar bajnok, háromszor Magyar Kupa-győztes, a Paks futballistájaként a 2010/11-es bajnokságban ezüstérmes lett. Hétvégén újra játszott, hosszú eltiltás után, de ismét az NB III-ban.

Osztálytól, téttől és mindentől függetlenül parádés, főleg a győztes csapat híveinek és a semleges szurkolóknak, ha egy adott mérkőzés végeredménye 5-4.

Eleve van kilenc gól a meccsen, ezek között kizárt, hogy nem voltak olyanok, amik ne lennének emlékezetesek, ráadásul egyéni és csapatszintű hullámvölgyek, feltámadások is biztos, hogy követik egymást a 90 perces játékidő közben.

Így volt ez október 16-án is, amikor az Újpest második sora a Paks második csapatát fogadta és győzte le 5-4-re, az NB III Közép-csoportjának 13. fordulójában megrendezett mérkőzésén.

Ez a találkozó azonban Böde Dániel kiállítása miatt maradt a legemlékezetesebb.

Kezdjük fordítva az események felelevenítését, mert a Fegyelmi Bizottság 5 mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a támadót, méghozzá ezért:

NB3 Újpest FC – Paks 5-4 2022.10.16. 2. félidő

NB3 Újpest FC – Paks 5-4 2022.10.16. 2. félidő

Böde a hétvégén visszatérhetett, stílszerűen az FTC második csapata ellen, a találkozót a tolnaiak nyerték meg 3-2-re, Böde már a második percben megszerezte a vezetést a csapatának.

A Paks honlapja így elevenítette fel a történéseket helyszíni beszámolójában: „Rögtön a mérkőzés elején, egy hátulról felépített nagyszerű összjáték után Ribár passzát Böde váltotta gólra.”

A riport szerint valamivel később „Ribár egyéni szólója tizenegyest eredményezett, a büntetőt Szekszárdi értékesítette, 2-0.”, majd a következő mondat már arról szólt, hogy „A szünet előtt még Volter egy gyönyörű kapáslövés után talált a kapuba, ezzel háromgólos előnnyel mehettünk a pihenőre.”

A második félidőre azonban fokozódtak az izgalmak, mert a hazaiak nem döntötték el a három pont sorsát (előbb 3-0-nál, majd 3-1-nél sem, utóbbi esetnél Böde került ziccerbe, ám Őri kapus akkor is bravúrral hárított), majd az FTC fokozatosan feltámadt (négy csere is volt a zöld-fehéreknél a szünetben), de nem véglegesen, így az MTK II után (idegenbeli, 2-1-es siker) a Fradi II-t is legyőzték a paksiak.

Viszont Böde piros lap miatt kapott 5 meccses eltiltása utáni első mérkőzését sem úszták meg a paksiak kiállítás nélkül, ráadásul ezúttal is „vezéráldozatról” van szó. 

Méghozzá Kindl István vezetőedzőről, aki a következőket nyilatkozta a lefújás után:

„Hiába a megszerzett három pont, nem tudok felhőtlenül örülni. Három-egy után érthetetlenül elvesztettük a magabiztosságunkat, pedig akkor is rendre adódtak meccslabdáink, melyekkel lezárhattuk volna a párharcot. A Fradi e hétvégén igazolta a futball alaptörvényét, miszerint, ha sok helyzetet kihagysz, a másik oldalon megbosszulja magát. Az utolsó húsz perc nehéz volt, a Ferencváros mindent megtett az egyenlítésért. A vége tehát nagyon nehéz lett, de értékes három ponttal gazdagodtunk. Sajnos a találkozó végét nem láthattam, mivel a játékvezető két sárga lappal kiállított, biztos tettem érte, érzésem szerint azonban túlzó volt az ítélet.” 

Kindl tehát legalább egy mérkőzést kénytelen lesz kihagyni, a következő körben a 15. helyezett paksiak a harmadik helyen lévő, Horváth Ferenc irányította Dunaújvárost fogadják.

Böde egyébként végigjátszotta az FTC II elleni meccset, a 92. minutumban sárgát kapott. A 25-szörös magyar válogatott futballista a mostani idényben négy gólt szerzett eddig az NB III-ban, 7 találkozón 478 percet játszott.

Azaz, átlagban 119-120 percenként szerez gólt, de a jelenléte, a hatása, a pályán elvégzett munkája, illetve az, hogy továbbra sem lehet egyedül hagyni jelzik, hogy a főként fiatalokra épülő paksi második sor tagjai (is) bőven tanulhatnak még tőle…

Ezért is volt és lett kiemelten fontos a Paksnak, hogy Böde végül a maradás mellett döntött a nyáron…

NB III, Közép csoport, 19. forduló
Paksi FC II–Ferencváros II 3–2 (3–0)
Paks, v.:
Dobai (Ring E., Perák)
Paks II: Simon B. – Görög, Osztermájer (Ádám D., 67.), Szekszárdi, Szécsi (Gregor, a szünetben) – Horváth K. (Heisler, 88.), Vas G., Tamás O. (Lakatos-Lengyel, 27.) – Ribár (Pesti Z., 67.), Böde D., Volter. Edző: Kindl István
Ferencváros II: Őri L. – Orosz M., Fenyvesi (Kokovai, a szünetben), Varga S. (Berényi, a szünetben), Manner, Cubra (Juhász B., 73.), Godányi (Varga Z., a szünetben), Horváth B., Takács Á., Pajti (Tóth A., a szünetben), Pócsik. Edző: Korolovszky Gábor
Gólszerzők: Böde (2.), Volter (35.), Szekszárdi (45+1., 11-esből), illetve Kokovai (57.), Berényi (73.).
Kiállítva: Kindl I. (69., pályán kívül)

A Paks jelenleg a 15. helyezett, az FTC a 11 pozíciót foglalja el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek