Böde és Lanzafame találkozása a játékoskijáróban - fotó

Remekül elkapott pillanat!

Forrás: Facebook/Budapest Honvéd FC

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy a Honvéd csapata az NB I 13. fordulójában nagyot fordított a Paks ellen. A 2-1-es kispesti sikerrel záruló találkozó egyik pikantériáját adta, hogy Böde Dániel mellett Davide Lanzafame is betalált, utóbbi büntetője adta meg az alaphangot a piros-feketék számára.

A mérkőzés kezdése előtt az Új Hidegkuti Stadion játékoskijárójában ölelkezett össze a két játékos, akik az előző idényben még a Ferencvárost erősítették. A Honvéd fotósa, Balogh Dávid remekül elkapta a pillanatot, Facebook-oldalukon közzé is tették a sokatmondó képet. Íme:

 

ELŐZMÉNYEK

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 2-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2365 néző, v.:
Pillók
gólszerzők: Lanzafame (75., 11-esből), Aliji (84.), illetve Böde (72.)
sárga lap: Aliji (78.), illetve Simon Á. (53.), Szabó J. (74.), Böde (74.), Lenzsér (78.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 49.), Kamber, Lovric - Kesztyűs (Banó-Szabó, 91.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (N'Gog, 85.)
Paksi FC: Rácz - Lenzsér, Fejes, Gévay, Szabó J. - Osváth (Kulcsár D., 67.), Simon Á., Windecker (Kecskés, 82.), Balogh B. - Hahn (Remili, 59.), Böde

Az első félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.

A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame "panenkás" büntetőjével egyenlített a házigazda.

Felpörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.


    
A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül.
    
A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

A tabella a linkre kattintva érhető el. A mérkőzés után reakciók ide kattintva olvashatók.

Legfrissebb híreink