Böde Dániel talán még fontosabb feladata

Amit és ahogy elértek, az utolsó 3 meccs sem tudja elvenni.

Forrás: Paksi FC

Elképesztő formában futballozik a Paks Bognár György vezetőedzővé történt kinevezése óta, a bajnokság elején a vártnál gyengébb kezdés miatt kiesőjelöltnek gondolt tolnaiak jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán.

De elképesztő formában futballozik, több más játékos mellett, Böde Dániel is, akit Bognár visszarendelt a védelem tengelyébe, ahol olyan jól futballozik, mint korábban támadóként.

Igaz, most nem szórja a gólokat, de megakadályozza az ellenfeleket azoknak a megszerzésében, ami ugyanolyan fontos, sőt, akár még fontosabb is lehet, mert több támadást tud megállítani egymaga, vagy a védőtársaival karöltve, mint amennyi gólt szerezhetne vagy rúgathatna a társaival.

A Paks a legutóbbi fordulóban a MOL Fehérvár FC ellen nyert 1-0-ra.

„Úgy gondolom, kiváló és kifejezetten élvezhető meccset játszottunk a Vidi ellen. Nagyszerűen letámadtunk, rengeteg labdát szereztünk az ellenfelünk térfelén, így összességében mindenképpen jobban játszottunk a Fehérvárnál, tehát megérdemelten lett a miénk a három pont. Lehetett érezni, hogy mindenki kúszik, mászik, teper, ez nagy erősségünk. Ebben a pozícióban is, ahogy mindig minden játékosnak, jól esik a dicséret. Próbálom mindig a maximumot kihozni a találkozókból, most például nem kaptunk gólt a tavalyi ezüstérmestől, ami egy védőnek nagyon fontos tud lenni.”

A Paks vasárnap annak a Mezőkövesdnek lesz a vendége, mely gárda az előző bajnokságban volt a Paks, azaz, az a meglepetéscsapat, amely az eredményei miatt sokak szimpátiáját, szurkolását is kiváltotta. 

A Paksra egyébként az állandó szimpátia annyiból igaz más esetben is, hogy a klub csak magyarokat alkalmaz, ezért eleve kamázza minden jó érzésű magyar ember.

„Mi most már mindenki ellen úgy állunk fel, hogy az új, saját játékunkat játsszuk, és nyerni szeretnénk, nem lesz ez másképp Mezőkövesden sem. Most vasárnap is csak magunkkal kell foglalkoznunk, mintsem aktuális ellenfelünkkel. Persze minden meccs más, de ha a múlt heti teljesítményt hozzuk, vagy még rá tudunk tenni egy lapáttal, újabb pontokat szerezhetünk. A ’Kövesd a helyzete miatt biztosan kemény lesz, de nekünk még keményebbnek kell lennünk” 

A Paks a Kövesd elleni túra után fogadja a Fradit   majd az MTK-hoz látogat.

Akármilyen eredményeket is ér el a Paks a 2020-ból hátralévő mérkőzésein, az már biztos, hogy az a menetelése, amivel Osztermájer Gábor irányításával bentmaradt az előző kiírásban, illetve az a szárnyalás, amit most Bognárral lerendez a gárda, bizonyítja azt, hogy a tolnaiaknak tényleg az élvonalban van a helyük!

Legfrissebb híreink