Böde Dániel megint adu ász lehet Bognár Györgynek

Előtérbe kerülhet a sebesség is a birkózás mellett.

Forrás:

Ádám Martin személyében 10 eddigi találattal paksi játékos vezeti az NB I-es bajnokság góllövőlistáját, de a második helyen 9 góllal az a Nenad Lukics van, aki a nyáron szerződött Kispestre.

Lukics nemcsak közvetlenül a kapu előtt, hanem a mezőnyben is igen hasznos tagja a Kispestnek, kiveszi a részét a támadások befejezése mellett azok felépítéséből is. Az a csapat, amelyik biztosra akar menni a Honvéd ellen, elkövet mindent annak érdekében, hogy a szerb támadó semlegesítve legyen.

 

Bognár György, a paksiak kiváló trénere nem olyan személyiségű edző, hogy csak úgy összerezzen, ha a játékosaival nemes feladatot kell megoldatnia, de nem is az a típus, aki csak úgy alkalmazkodik az ellenfelekhez, mert játszatja a saját, látványos támadófociját a csapatával, azt a játékot, ami miatt az emberek szeretik és nézik a focit, ráadásul még költenek is rá.

 

A Kispest ellen viszont Lukicsra legalább fél szemmel figyelniük kell a paksiaknak, pláne azért, mert nem játszhat a hétvégén a védelem egyik legfontosabb oszlopa, a nyáron Debrecenből érkezett Kinyik Ákos, mert 5 sárga lapja van.

Bognár több variációs lehetőség közül is választhat, ha pótolni akarja a hiányzóját, az nb1.hu nem lenne meglepve, ha ismét Böde Dániel kerülne a védelem tengelyébe, aki jókat birkózhatna a kispestiek, amúgy erőcsatár tulajdonságokat is csillogtató támadójával.

Ebben az esetben Ádám Martin mellé a csatársorba, akinek a kispesti védelem fizikai ledózerolása lenne a feladata, Sajbán Máté kerülhetne, aki gyorsaságával hozhatná zavarba a nem feltétlenül a kiemelkedő sebességéről híres kispesti védelmet.

Mint írtuk, a Honvédnak is lesznek fontos hiányzói, így taktikai szempontból kiemelten érdekes összecsapásra lehet számítani.

És mi a legfontosabb: gólok potyogására is!

Legfrissebb híreink