Böde: bevált a paksi vezetőedző Groupamában mondott jóslata

Hihetetlen, de jól jött a támadónak is a felcsútiak elleni kiállítása.

Forrás:

Több tényező miatt is sokáig emlékezetes marad az első tavaszi fordulóban megrendezett FTC-Paks mérkőzés. Egyrészt azért, mert a hazaiak tükörsima, 4-0-s győzelmet arattak. Másrészt azért, mert a paksiak ikonja, Böde Dániel akkor is hatalmas nyilatkozatot adott a mérkőzés lefújása után.

„Csak a vörös szőnyeget nem terítettük le a Fradinak, talán ennyi meglepetést szereztünk az ellenfélnek. A vérnyomásom már a harmadik percben az egekben volt, nem sikerült stresszmentesen ez a meccs. Nem az a baj, hogy kikapsz, hanem ahogy kikapsz. Felvettük a pelenkát, és elfelejtettük a meccs kezdése előtt levenni.” - mondta a lefújás után az a Böde, akiről viszont az nb1.hu-nak mondott érdekeset a zakót követően Osztermájer Gábor vezetőedző.

A Paks a veresége miatt akkor a 10. helyen állt a tabellán, ugyanannyi ponttal, mint a 11., már kieső helyen tanyázó ZTE. Osztermájertől megkérdeztük a meccs utáni sajtótájékoztatón, nem lenne-e még szüksége játékosra a bennmaradás kiharcolása miatt, mire a szakvezető azt válaszolta, még egy csatárra mindenképpen szüksége lenne, mert például nem biztos, hogy februárban, amikor 8 tétmeccsük is lesz zsinórban, Böde Dániel mindegyik mérkőzésen végig a pályán tud majd lenni. Hozzátette, az FTC ellen egyedül a csapatkapitánya teljesítményével volt elégedett. 

És Osztermájer meglátása tökéletesen beigazolódott, így ez a harmadik fontos tényező, ami miatt híres maradhat az FTC elleni zakójuk.

Nézzük sorba, mi történt a legendás erőcenterrel az elmúlt időszakban.

A februári bajnokik közül, az elsején megrendezett, ZTE elleni kiesési rangadón Böde csapata egyik legjobbja volt, góllal vette ki a részét a zalaiak 2-0-s, roppant fontos legyőzéséből. A következő fordulóban a Kaposvár otthonában nyertek 3-0-ra a tolnaiak, Böde ugyan nem szerzett gólt, de csapata egyik legjobbja volt. Mindkét találkozón végig a pályán volt.

Majd jött a híres, február 8-án megrendezett, Puskás Akadémia elleni mérkőzés, amit a felcsútiak nyertek meg 2-0-ra. Ez volt az az összecsapás, amin Szolnoki Roland bőven beszédtémát szolgáltató alakítása miatt Böde piros lapot kapott, és ez a jelenség átírta Osztermájer számításait.

Puskás Akadémia játékosa mosolya miután piros lapot kapott Böde Dániel

(null)

Mert biztosak lehetünk benne, hogy az utána következő, Pécs elleni, idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzésen Bödét pihentette volna, ám mivel előtte hétvégén csak egy félidőt volt a pályán és eltiltották egy bajnokira, akár tetszik vagy akár nem, megspórolt másfél meccset Bödének Szolnoki, és az alakítását bekajázó Pintér Csaba játékvezető. Így nyugodtan játszhatott a PMFC otthonában, nem volt meg a veszélye a túlhajszolásának.

19-én ugyanis jött a kupavisszavágó, amin Hahn az 57. percben megszerezte a vezető találatot a paksiaknak (még később kiderült, ez volt a győztes is), majd rá 12 perccel Osztermájer lecserélte Bödét, aki így újabb, bő 20 percet megspórolhatott.

Azok után, hogy 90 percet pihent 15-én, amikor a bajnokságban 2-0-ra intézte Miskolcon a DVTK a Paksot.

És elérkeztünk a legutóbbi hétvégéhez, amikor a Paks elképesztően fontos győzelmet aratott a DVSC ellen 4-2-re egy egészen kiváló mérkőzésen. Ezen a meccsen Böde végig a pályán volt, 1-1-nél az ő csodálatos szólógóljával fordította meg a Paks az állást, majd tevékenyen hozzájárult a jó játékával ahhoz, hogy megszerezzék a 3 pontot.

Böde Dániel gólja a DVSC - Paksi FC mérkőzésen

2019.11.02. OTP Bank Liga, 11. forduló DVSC - Paksi FC | 3-1 | (3-1) | Böde Dániel gólja Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess m...

És, hogy mennyire jól jött Bödének a bajnoki kényszerpihenő és a vele/miatta járó további, nem pályán töltött pluszpercek, azt a klubhonlapnak mondott szavai is alátámasztják:

„Kifogástalanul éreztem magam a pályán, gólomnál pedig rendkívül koncentráltam, hisz’ tudtam, sok múlik rajta, ha belövöm. Végre az egész csapat jól működött együtt, rengeteg helyzetet dolgoztuk ki, és megérdemelten nyertünk. Ezt a formát magunkkal kell vinni Kisvárdára is, ott is ugyanígy meg kell tennünk mindent a győzelemért, mert azok is értékes pontok lesznek.”

És ha már a pontokat szóba hozta Böde Dániel: kár lenne elhallgatni, hogy a Paks jelenleg a 9., de ami ennél is fontosabb a tolnaiaknak, már 5 pontos előnyük van a 11. Zalaegerszeg előtt.

Legfrissebb híreink