BL: Mourinho bevallotta: tiszteli Gulácsiék edzőjét

Mindkét oldalon sok lesz a hiányzó.

Forrás: dierotenbullen.com

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató, RB Leipzig szerda este lép pályára Londonban, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az odavágón.

A Tottenham Hotspur elleni meccsen a német csapat szakvezetője, Julian Nagelsmann a védelemben nem számíthat a sérült Orbán, illetve az eltiltott Dayot Upamecanora játékára.
Nagelsmann klubja honlapjának beszélt a mérkőzés előtt:

"Mindkét oldalon lesznek nagy hiányzók, de a tervünket néhány kieső játékos nem befolyásolja. Azzal, hogy elértük a kieséses szakaszt a Bajnokok Ligájában, egy célt már elértünk, de itt nem állunk meg. Szerdán ugyanolyan érzelemmel szeretnék játszani, mint tettük nemrég a Bayern München ellen."

A "kis Mourinhonak" becézett szakvezető sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenfélnek is lesz két nagy hiányzója, de elismerte, ez könnyebbséget jelent a Leipzig számára. A Tottenham két sztárja, az angol válogatott Harry Kane, illetve a kartörést szenvedő Szon Hung Min sérülés miatt nem léphet pályára a nyolcaddöntő első összecsapásán (sem).

A Tottenham vezetőedzője, Jose Mourinho csapatát az angol élvonalban az alsóházból az ötödik helyig vezette, de a kétszeres BL-győztes edzőnek nem lesz könnyű dolga a sérült támadók helyettesítésével sem a Premier League-ben, sem a legrangosabb európai kupaporondon. A portugál szakvezető azt mondta a BL meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy eddig arra panaszkodott, nincs elég támadója a keretben, illetve a kispadon, de most már a pályán sem rendelkezik elég csatárral. Ennek ellenére küzdeni fognak, és minden ellenfelüknek komoly nehézséget fognak okozni.

"Természetesen nagyon tisztelem a Leipziget irányító edzőkollégámat, nagyon sok játékos az ő keze alatt vált kiemelkedő futballistává, nagyon jó munkát végez a klubjánál" - tette még hozzá Mourinho.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Szerda, 21:00

Tottenham Hotspur-RB Leipzig

Legfrissebb híreink