BL: Gulácsi vegyes érzései - REAKCIÓK

A lipcsei mester hosszasan, a párizsi röviden értékelt.

Forrás: dierotenbullen.com

Mint ismert, a PSG 3-0-ra legyőzte az RB Leipziget, ezzel bejutott a BL-döntőbe. A mérkőzés után a lipcsei vezetőedzőben és Gulácsiban is vegyes érzelmek kavarogtak, míg a PSG mestere szerint a csapata megérdemelten nyert.

 

 

A meccs utáni értékelések:

Julian Nagelsmann (vezetőedző, RB Leipzig): ,,Egyszerűen a PSG volt a jobb csapat, ezt el kell fogadnunk. Jól kezdtük a meccset, sokszor tudtunk labdát szerezni. Ennek ellenére eléggé hektikusak voltunk a támadóharmadban, ezért tiszta helyzetet nem tudtunk kialakítani. Nem tudtunk előnyt kovácsolni az esemény érzelmi töltetéből. Az első gólt rögzített helyzetből kaptuk, a második és harmadik gólnál pedig nem volt szerencsénk, mert egyéni hibákból jöttek, amiket ezen a szinten már nagyon büntetnek.

A második félidőt szintén jól kezdtük, a semmiből kaptuk a harmadik gólt. Bebizonyítottuk, hogy ebből is fel tudunk állni és a végsőkig küzdeni.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az elődöntőig jutottunk, annak ellenére, hogy jelen pillanatban vegyes érzések kavarognak bennünk. Nagyon meggyőző teljesítmény, hogy Európa négy legjobb klubja között vagyunk. Nagyon sok mindennek össze kell jönnie, hogy egy olyan csapatot meg tudjunk verni, mint a PSG. Sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük ezt a szintet, de egy fejlődőképes csapat vagyunk és már most is nagyon sok mindent elértünk."

Gulácsi Péter (RB Leipzig): ,,Nem volt sok esélyünk ma, a PSG-ben egyszerűen több volt a minőség. Olyan teljesítményre lett volna szükségünk, mint az Atlético ellen, de erre nem voltunk képesek. Túl sok egyéni hibát vétettünk, a párharcokat nem nyertük meg és rosszkor kaptuk a gólokat.

Ennek ellenére nem adtuk fel, bátrabban és agresszívabban jöttünk ki a második félidőre. A harmadik gól megpecsételte a sorsunkat. Természetesen mindenki a döntőbe akart jutni. Nem sikerült, ezért most mindenki csalódott. Azonban néhány napon belül már másképp tudunk nézni a dolgokra és büszkék leszünk arra, hogy elértünk az elődöntőt."

Thomas Tuchel (vezetőedző, PSG): ,,Megmutattuk mit tudunk, hogy elszántak és sikeréhesek vagyunk. Meg volt minden: ott voltunk fejben, áthatolhatatlan védelem és közös szenvedés. Nagyszerű munka volt az egész csapattól. Megérdemelten nyertünk."

Legfrissebb híreink