BL és EL-sorsolás: Ellenfelet kapott a Fradi, a Vidi, a Loki és az MTK

Nyon – Az FTC albán riválisa lesz a Loki, a Vidi és az MTK "két ellenfélre készülhet".

Forrás:

Ahogy azt korábban jeleztük, hétfőn Nyonban megtartják a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezője első két fordulójának sorsolását, azaz kiderül, ki ellen kezdi meg európai kupaszereplését a magyar bajnok Ferencváros, illetve az ezüstérmes Videoton, a harmadik Debrecen és a negyedik MTK.

 

Az FTC a BL-selejtező 2. fordulójának sorsolásakor lesz érdekelt, míg EL-csapataink már az első körben elkezdik, a Vidi és a Loki kiemeltként, az MTK nem kiemeltként.

 

 

A BL-selejtező az első forduló meccseit június 28–29-én, a visszavágókat július 5–6-án játsszák. A 2. kör párosítását is július 12–13. és július 19–20. rendezik

 

 

Az Európa-liga első forduló első meccseit június 30-án, a visszavágókat július 7-én játsszák, a 2. forduló első meccsinek időpontja július 14., a visszavágóké július 21.

 

 

CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

 

 

16.12: Továbbjutás esetén az EL-selejtező második fordulójában a Videoton a szerb FK Cukaricki és a kazah Ordabaszi Simkent párharcának továbbjutójával találkozik. A Debrecen következő ellenfele a fehérorosz Torpedo-Belaz Zsodino lenne. Az MTK az elmúlt idényben EL-főtáblás azerbajdzsáni FK Qabala és a grúz Samtredia párharcának továbbjutójával játszana.

 

A 2. forduló mérkőzéseit július 14-én, illetve július 21-én rendezik.

 

13.15: Megvan az MTK ellenfele is, a kék-fehérek az Aktobe otthonában kezdenek.

 

13.08: A DVSC-Teva a San Marinó-i La Fiorita otthonában rajtolt, míg a Videoton a moldáv Zaria Baltival találkozik, és otthon kezdi a párharcot.

 

13.03: Kezdődik az EL-sorsolás. Egyelőre a szabályok ismertetése zajlik. A magyar csapatok a következő ellenfeleket kaphatják.

 

Európa-Liga, 1. selejtezőkör, sorsolás

 

6. kalap

Kiemelt: Videoton, Pjunyik (örmény), Lokomotiva Zagreb (horvát), Rabotnicski Szkopje (macedón), Csukaricski (szerb)

Nem kiemelt:Ordabaszi (kazah), Zaria Balti (moldovai), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), UE Santa Coloma (andorrai), Europa FC (gibraltári)

 

8. kalap

Kiemelt: DVSC, FC Vaduz (liechtensteini), Qäbälä (azeriek), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Beroe (bolgár)

Nem kiemelt:Nova Gorica (szlovén), Radnik Bijeljina (bosnyák), Szamtredia (grúz), La Fiorita (San Marinó-i), Szileksz (macedón)

 

10. kalap

Kiemelt:Dacia (moldovai), Aktobe (kazah), Zaglebie Lubin (lengyel), Slovan Bratislava (szlovák)

Nem kiemelt: MTK, Käpäz (azeri), Szlávija Szófia (bolgár), Partizani Tirana (albán)

 

 

 

12.25: Íme, a sorsolás végeredménye!

 

 

 

12.15: Megvan a Fradi ellenfele! Az albán Skënderbeu személyében. Az első mérkőzést idegenben játssza a Ferencváros. Az albán Skënderbeu szereplése a Sportdöntőbíróság július 5-i vagy 6-i döntésén múlik, figyelmeztetettek az UEFA képviselői.

 

Megjegyzés!

Mi van akkor, ha a Skënderbeu együttesét kizárja az UEFA? Ez!

 

A Skenderbeu helyére a bajnokság második helyezett csapataként a Partizani Tirana léphet, csakhogy míg előbbiek kiemeltek lennének, utóbbiak már nem, így a Ferencváros az albán bajnok helyett a Videoton tavalyi ellenfelével, a walesi The New Saints-szel, illetőleg annak első selejtezőkörös legyőzőjével ütközhet meg. Jelen esetben a San Marinó-i Tre Penne csapatával.
 
 

 

12.12: Az első csoport párosítása elkészült, a második folyamatban van, a Ferencváros itt már érdekelt.

 

12.02: Hivatalosan is elkezdődött a BL-sorsolás, pörögnek a gömbök az üvegedényekben!

Legfrissebb híreink