BL és El-sorsolás: a 4 magyar klub reakciója

Vezérigazgató, edző és játékos is megszólalt.

Forrás:

FTC-Ludogorets: Orosz Pál vezérigazgató
„Sokan mondták az Asztanára, a Crvena zvezdára és a Ludogoretsre is, hogy jó lenne elkerülni, de ez egy sorsolás, ami nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni, vagy éppen kit nem. Ezzel már kár foglalkozni, meg kell oldani a feladatot. Nem szeretnék állást foglalni az esélyekkel kapcsolatban, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy tovább kell jutnunk. Kétségtelen tény, hogy a Ludogorets erős csapat, amely nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, de furcsa lenne, ha nem azt mondanám, hogy nekünk kell továbbmenni.”
 
Szerhij Rebrov vezetőedző
"Jól ismerem a Ludogorecet, mert a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként több felkészülési mérkőzést játszottunk ellene. Ismerem az ellenfél játékstílusát, amelyet sok brazil játékosa határoz meg. Az a feladatunk, hogy a játékosokkal is megismertessük a riválist, de elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy a saját játékunkat fejlesszük" - mondta a klub honlapján Szerhij Rebrov vezetőedző, aki elárulta, nem követte a sorsolást, mert tekintve, hogy bajnokcsapatokkal kell megküzdeniük, biztos volt abban, hogy erős ellenfelet kapnak."
(MTI)
 
 
Honvéd-Zalgris Vilnius: Batik Bence védő
„Közösen még nem beszéltünk az ellenfélről, én személy szerint örülök a Zalgrisnak. Egy hete tart a felkészülés, jó munkát végzünk, és biztos vagyok benne, hogy az ellenfél ismerétében a stáb majd feltérképezi a riválist, s minden információt megkapunk majd, ami ahhoz szükséges, hogy megverjük őket. Nem gondolkoztam azon, hogy az öt lehetséges ellenfél közül ki lett volna jó, igazából mindegy volt, ki kapunk, hiszen szeretnék egy jó darabig menetelni, így akárki is jön az első selejtezőkörben, azt le kell győznünk. Esetünkben a Zalgirist.”
 
 
Vidi-FK ZETA Golubovci: Marko Nikolics vezetőedző
"Egy viszonylag komoly hagyományokkal rendelkező csapat ellen játszunk majd, a klub egyike volt azoknak a montenegrói együtteseknek, amelyek a jugoszláv, illetve a szerb-montenegrói élvonalban is szerepeltek. Sok olyan játékost neveltek ki, akik később nemzetközi szinten is bizonyítani tudtak. Így a sorsolás után egy órával még nincs birtokunkban minden információ róluk, de ezeket hamarosan beszerezzük. Ami biztos, hogy egy hihetetlenül jó mentalitású csapatról van szó, igazi harcos gárda. Egyelőre még várjuk a híreket azzal kapcsolatban, hogy hol és mikor lesz az első mérkőzés, valamint hogy Podgoricában, vagy az ő stadionjukban lépünk majd pályára, mert azért van különbség a két helyszín között (tekintettel arra, hogy a másik montenegrói résztvevő, a Buducnost Podgorica is elvileg hazai pályán kezd, még nincs hivatalos helyszíne és időpontja a párharc első mérkőzésének – a szerk.). Mindenesetre óvatosan kell állnunk ehhez a két találkozóhoz, mert nagyon kellemetlen ellenféllel kerültünk szembe, előhúzhatnak új, fiatal játékosokat is bármikor. Nagyon profin kell hozzáállnunk a párharchoz, de a célunk természetesen a továbbjutás. Tudom, hogy a Vidi számára korábban már alakult kellemetlenül egy montenegrói mérkőzés, akkor a Mladost volt az ellenfél – most véleményem szerint egy erősebb, nagyobb tradícióval rendelkező klubbal állunk majd szemben, de természetesen már az első mérkőzésen szeretnénk jó eredményt elérni”
 
Fiola Attila védő
"Természetesen mindenki nyomon követte itt az ausztriai edzőtáborban az EL-sorsolást. Egyelőre túl sok információval nem rendelkezünk az FK Zetaról, de biztos vagyok benne, hogy akárcsak a korábbi években, úgy most is teljesen feltérképezi a szakmai stábunk az aktuális ellenfelünket. Jómagam még sosem játszottam Montenegróban, sőt még az országban sem jártam korábban, úgyhogy ebből a szempontból nekem ez egy különleges párharc lesz. A célunk természetesen az, hogy továbbjussunk, de egy percig sem szabad félvállról venni egyik meccset sem, ugyanolyan komolyan kell készülnünk, mint a tavalyi BL-selejtezőinkre. Az edzőtáborban nagyon kemény edzéseken veszünk részt, élvezem a munkát és annak is örülök, hogy végre semmilyen sérülése nem hátráltat. A szerdai, második körös sorsolással és a következő lehetséges ellenféllel azonban nem foglalkozunk, mostantól csak az számít nekünk, hogy az első akadályt sikerrel vegyük. Végül, de nem utolsó sorban valamennyi magyar klubcsapatnak nagyon sikeres nemzetközi szereplést kívánok, remélem mind a négy csapat jól fog szerepelni Európában, ez az egész magyar labdarúgás szempontjából fontos lenne!" 
 
 
DVSC-FK Kukësi: Herczeg András vezetőedző
"Nyilván most még nem mond sokat a tény, hogy kit kaptunk, de igyekszünk minél rövidebb idő alatt minél többet megtudni a riválisról. Ebben segítségünkre lehet az internet, szeretnénk sok felvételt megnézni a gárdáról, és amennyiben lehetőségünk lesz, élőben is megtekintjük őket. Senkit sem szabad lebecsülni a nemzetközi porondon, becsületesen fel fogunk készülni a két összecsapásra, és sikeresen szeretnénk venni az akadályt."
 
Tőzsér Dániel csapatkapitány
"Néhány perce hallottam, hogy melyik együttes lesz az ellenfelünk. Túl sokat nem tudok róluk elmondani, de valójában nem is foglalkoztatott, hogy kivel futunk össze. Ez már a nemzetközi porond, itt mindenki veszélyes lehet, nekünk pedig meg kell becsülnünk minden El-ben töltött percet. Biztosan kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, nekünk azonban csak az a dolgunk, hogy minél jobban felkészüljünk a Kukësi ellen

Legfrissebb híreink