BL-csapathoz hasonlították a Mezőkövesdet - videó

Már tárgyalnak az újabb kiszemeltekkel.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

A Mezőkövesd az előző fordulóban ismét bebizonyította, hogy nem érdemtelenül áll a harmadik helyen az NB I táblázatán. Kuttor Attila együttese a listavezető Ferencvárost győzte le 3-0-ra. 

A kövesdi együttes szakmai igazgatója, Tóth László a Digi Sport Reggeli Start című műsorának volt a vendége kedden. A beszélgetés elején a műsorvezető az Atalantával hasonlította össze a Mezőkövesd Zsóryt. Tóth szerint van a két klub között némi hasonlóság. Úgy gondolja, a Kövesd és az Atalanta sem volt 10-20 éve még fontos tényezője hazája bajnokságának. Hozzátette, a bergamói alakulat a BL-ben olyan eredményeket ért el ebben az idényben, hogy azokra mindenki felkapta a fejét. 

Tóth az átigazolásokkal kapcsolatban elárulta, olyan futballistákat keresnek, akik képesek labdabirtoklásra, emellett erős mentalitással rendelkeznek. Egy-egy átigazolást komoly előkészítés előz meg. Korábban a Kövesdnél azt az elvet tűzték ki, hogy csak magyar játékosokra építenek, de ezt fel kellett adniuk. 

Tóth László: Már a dobogóval számolnak Mezőkövesden

 

Tóth arról is beszélt, hogy szeretnék megőrizni a harmadik helyet a bajnokságban. Elárulta, a sorsuk a saját kezükben van. Arra is kitért, hogy már 2-3 játékossal felvették a kapcsolatot, a kiszemeltek a nyáron érkezhetnek a klubhoz. A mezőkövesdiek szeretnék, ha a nyári felkészülést teljes kerettel kezdhetnék meg. 

A Fradi elleni diadallal kapcsolatban elmondta, nehéz 2 hét után mentek bele a mérkőzésbe. Taktikailag jól felkészült a csapat, ezért a sikerért sokat dolgozott a klub és a stáb. Kiemelte, hogy szerénynek kell maradniuk, nem róluk szól a honi futball.

A Mezőkövesd Zsóry a következő fordulóban a Zalaegerszeget látja vendégül. 

Legfrissebb híreink