BL-csapat edzője lesz Lőw Zsolt?

Több jelölt is van a posztra.

Forrás: RB Leipzig/Twitter

A Borussia Mönchengladbach a következő szezonnak biztos, hogy új vezetőedzővel vág neki. A német csapatot jelenleg Marco Rose vezeti, de ő nyártól már a Dortmundot fogja felkészíteni.

A Mönchengladbach elöljárói már keresik Rose utódját, állítólag több jelölt neve is szerepel a kalapban. Egyes hírek szerint Jesse Marsch (Salzburg), Erik Ten Hag (Ajax) és Oliver Glasner (Wolfsburg) mellett Lőw Zsolt is esélyes lehet a kinevezésre - erről ír német sajtóhírekre hivatkozva a Ripost.

Az egyik portál összegyűjtötte, hogy Lőw például miért lehetne jó választás: a magyar szakember remek trénerek mellett dolgozhatott korábban, emellett jól ismeri a német futballt. Lőw egyetlen hátránya, hogy vezetőedzőként még nem rendelkezik kellő tapasztalattal, ennek ellenére a wettbasis.com szerint nem rosszak Lőw esélyei.

Wer wird neuer Gladbach Trainer? Alle Kandidaten & ihre Chancen

 

Lőw jelenleg Thomas Tuchel munkáját segíti a Chelsea-nél. A londoniak szerdán bejutottak a BL-ben a legjobb 8 csapat közé. A Mönchengladbach ebben az idényben szerepelt a Bajnokok Ligájában, a csapatnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A bajnokságban jelenleg a 10. helyen áll az alakulat.
 

Legfrissebb híreink