Bevallotta a Kisvárda sportigazgatója, hogy edzőnek azt kell csinálnia, amit mond – videó

Nagyon nehéz magyar edzőt találnia a feladatra.

Forrás:

Nagy port kavart a menesztett kisvárdai edző, Miriuta László „testőrös" nyilatkozata, a klub sportigazgatója, Révész Attila először a Digi Sporton reagált az edző állításaira, tegnap este viszont a  Góóól 2-ben próbálta tisztázni a helyzetet.

Miriuta egyébként a román Digisportnak arról is beszélt, hogy az Újpest elleni meccsük szünetében a sportigazgató Révész Attila az öltözőben kiabált, annak ellenére, hogy ott csak neki és a játékosainak van helye. Miriuta azt is elmondta, hogy az utolsó meccse előtt testőrt állíttatott az öltöző elé, akinek az volt a feladata, hogy senkit nem engedhet be az ajtón. Másnap lett kirúgva.

„Mivel én nem vagyok tulajdonos, nekem a kontroll marad a feladatom. Én hoztam ide, én vagyok érte a felelős. Ennek ellenére, volt ez a mérkőzés, amire hivatkozott, az Újpest ellen. A félidőben valóban lementem, de szó sincs arról, hogy utasítást adtam volna vagy harciasan viselkedtem volna, csak a játékosom állapotáról érdeklődtem. Laci bent sem volt, csak a folyosón találkoztunk – mondta el Révész. – Azt követően lett volna 2-3 mérkőzés, amikor állíthatott volna testőrt, nem tudom, miért az utolsó mérkőzésen vetette ezt fel. Ez egy nagyon nagy butaság, nem is volt szándékomban lemenni. De, ha teszem fel, ezt valaki megcsinálja, hogy ott testőr van, ráadásul az enyémek közül, a Laci már a második félidőre nem megy ki. Ez biztos."

Révész a műsorban beszélt a korábbi edzőváltásokról is. Miriuta előtt ugye Dajka László volt a vezetőedző, de csak ugye papíron, mert mindenki tisztában volt azzal a helyzettel, hogy Révész dönt mindenben. Mint mondta, Kondás Elemér 2018-as távozása után ő maga ment el játékosokat keresni a csapathoz.

„Másfajta típusú labdarúgókat néztem, már egy fél éve elindultam ezek feltérképezésére, ez egy hatalmas munka volt. Tudtam, milyen egy portugál, egy brazil stílus, milyen egy görög és azért a csapatrészekbe úgy tettem bele, hogy legyen nekem egy spártaim, legyen egy kis cselezőm. Tudtam, hogy Magyarországról nem tudom megoldani, mert ide a világ végére nem fog lejönni értelmes... vagyis hát olyan játékos, akit meg tudok fizetni."

Mint már írtuk, Révész elmondta a műsorban, hogy ő irányított:

„Úgy voltam vele, hogy ezt megpróbálom most én. A Laci ott volt, sokat segített, ha nem voltam ott edzéseken, az én elképzelésemet tudták prezentálni, de minden edzést én tartottam, minden egyes meccsre én készültem fel, én irányítottam a teljes stábot és minden meccsen én meccseltem. Ezt akkor megbeszéltük, Laci elfogadta, a stáb elfogadta. Bízom benne, tanultak eleget mellettem, hiszen bebizonyítottuk, hogy ezek a játékosok színt hoztak a magyar futballba, nem rossz játékosok."

Révész arról is beszélt, hogy a szezon elején Miriuta Lászlóval is tisztázta a feltételeket, megbeszélték, hogy az általa elvárt játékrendszerben, hogy teljesítenek a focistái.

„Lényegi különbség van az ő felfogása és a miénk között. Mindenben megállapodtunk, egy, másfél hónapig tartott a felkészüléskor az a fajta elképzelés a játék tekintetében, melyet a klubunk szeretne látni, majd azt követően ezt nem tudta megoldani. Egy Gyirmót elleni vesztes találkozó után minden visszaállt az ő eredeti elképzelései szerint, ráadásul nyertünk a Paks ellen és mikor mondtam neki, hogy: »De Laci a játék?!«, azt válaszolta: »Mit számít? Az eredmény a lényeg!«."

Hajdú B. István kérdésére, miszerint Kisvárdára egy olyan edző kell, aki egy az egyben elfogadja, amit a sportigazgató mond, azt válaszolta: „Így van. De nagyon nehéz ilyet találni, magyart szeretnénk, de nagyon nehéz".

Legfrissebb híreink