Beszámolók az NB I-es csapatok szombati felkészülési mérkőzéseiről

Magyarország – A Loki hatot rúgott a visszavágón, a Paks négyet az MTK egyet kapott.

Forrás:

A DVSC-TEVA 2-1-re kikapott az MFK Michalovce együttesétől felkészülési mérkőzésen – írta a Loki honlapja.

 

Jól kezdett a DVSC-TEVA a mai első MFK Zemplín Michalovce elleni felkészülési mérkőzésen. Rögtön mezőnyfölényt harcoltunk ki, és a 10. percben Djelmic lövésénél már nagyot kellett védenie a vendégek kapusának. Később Kulcsár Tamás és Szakály előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, mindkét esetben a kapus mentette meg csapatát a góltól. A 25. percben szabadrúgásból vezetést szerzett a nagymihályi együttes: a 16-osnál végezhettek el szabadrúgást a vendégek, a középre tartó labda Verpecz Istvánról kipattant, éppen Hamulek elé, aki már nem hibázott. Hat perccel később Holman gyönyörű góljával egyenlített a Loki! A támadó becselezte megát a 16-oson belülre, majd a bal felsőbe bombázott.

 

Kondás Elemér egyébként sérülés miatt nem számíthatott dr. Horváth Zsoltra, akinek a combemelője beszakadt, és Takács Tamásra, akinek kifordult a bokája, és a vizsgálatok során kiderült, hogy részlegesen elszakadt a szalagja. Máté Péter és Balogh János szintén maródi.

 

A második félidőből tíz perc telt el, amikor beállt Tóth Milán. Az MTK-tól érkezett 19 éves csatár próbajátékon vesz részt a Lokinál. Ebben a játékrészben is folyamatosan próbáltunk támadni, mégis a vendégek lőttek gólt a hajrában: egy bal oldali támadás után Verpecz nagy bravúrral védte Lesko lövését, de a pkipattamóra érkezett Bellas, aki az üres kapuba passzolt. Szinte rögtön egyenlíthettünk volna, de Szekulics beadása utána Bíró Péter 17 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. A 90. percben is volt egy lehetőségünk: Holman 25 méterről, jobbról a rövid alsó felé lőtt, a kapus vetődve hárítani tudott, így a nagymihályiak nyerték a találkozót.

 

DVSC-TEVA – MFK Zemplín Michalovce 1-2 (1-1)

Debrecen-Pallag. Vezette: Iványi.

DVSC: Verpecz – Bokros, Szatmári, Mészáros N. (Nagy K. 80.), Barna – Djelmic, Szekulics, Szakály (Virág 71.), Ferenczi (Bíró 80.) - Holman – Kulcsár (Tóth M. 55.)

Gól: 0-1 Hamulek (25.), 1-1 Holman (31.), 1-2 Bellas (82.)

 

A Loki a második szombati meccset már 6–1-re megnyerte, míg az MTK Ausztriában 1–0-ra kikapott az izraeli Beitar Jeruzsálemtől. A Paks kétszer 60 perces mérkőzést mérte össze erejét Kaproncán a horvát bajnokságban legutóbb hetedik helyen végző Slaven Belupóval. A hazaiak végül fölényesen nyerték meg a meccset.

 

DVSC–MFK Zemplín Michalovce (szlovákiai) 6–1 (3–0)

DVSC:Radosevic – Jovanovic (Nagy K., 65.), Brkovics, Kinyik,Nagy Z. (Virág, a szünetben) – K. Mészáros (Bíró, a szünetben), Varga J., Ludánszki, Bereczki – Tisza (Kertész, 63.), Castillion (Tóth M., 55.)

G:Bereczki (10.), Varga J. (18.), K. Mészáros (43.), Tóth M. (64.), Kertész (80.), Bíró (85.), ill. Bellás (88.)

 

MTK–Beitar Jeruzsálem (izraeli) 0–1

Slaven Belupo Koprivnica–Paks 4–0

Legfrissebb híreink