Beszámolók az NB I-es csapatok csütörtöki felkészülési mérkőzéseiről

Budapest – .Nyert a Fradi és a Loki, a Vidi és a Paks kikapott.

Forrás:

DVSC-TEVA – MFK Ruzomberok 2-1 (1-1)

Nagyerdei Stadion, 700 néző. Vezette: Solymosi.

DVSC: Radosevic (Verpecz 46.) - Jovanovic, Brkovics (Kinyik 80.), Mészáros N. (Szatmári 46.), Ferenczi - Mészáros K. (Szekulics 65.), Varga J. (Ludánszki 80.), Szakály (Nagy Z. 70.), Tisza (Bereczki 66.) - Holman (Djelmic 46.) - Castillion (Kulcsár 46.)

Gól: 1-0 Castillion (8.), 1-1 Lacny (34.), 2-1 Mészáros K. (60.)

 

 

A DVSC-TEVA ma a szlovák élvonalban hatodik helyen végzett MFK Ruzomberok együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen a Nagyerdei stadionban - jelentette a Loki honlapja.

 

A kezdeti kiegyenlített küzdelem után a 8. percben már a Lokinál volt az előny, amikor egy szép támadás végén Mészáros Karol jobb oldalról adott pontos labdát a túloldalon érkező Castillionnak, aki a balösszekötő helyéről fejelt a hosszúba. A 22. percben Holman Dávid távoli, léc alá tartó lövését tolta ki a kapus szögletre. Ezután a vendégek nagyobb fokozatra kapcsoltak, a 27. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Ferenczi János szabadított fel a kapu előtt, majd nem sokkal később egyenlítettek a rózsahegyiek: egy jobb oldali beadás után Lacny lőtt a hálóba. A félidő hajrájában ismét a mieink irányítottak, Castillion előtt több lehetőség is adódott.

 

 

A folytatásban inkább a küzdelem dominált, nagy volt az iram, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Egészen a 60. percig, ekkor ugyanis visszaszereztük a vezetést Mészáros Karol révén. Pár perccel később Szakály Péter egy jobbról érkező labdát lőtt kapura, de a jobb kapufát találta el. Utána már inkább a középpályán folyt a küzdelem, a mérkőzés 2-1-es debreceni sikerrel zárult.

 

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője így értékelte a találkozót: – Egy jó ellenféllel tudtunk megmérkőzni, de ez is volt a cél. Kicsit fáradtan mozogtak a fiúk. Szombaton kilencven percet játszottak, ráadásul a nagy meleg is rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Voltak ígéretes megoldások, de tudunk mi azért ennél jobban is futballozni. Összeszedettebbnek kell lennünk. A következő napokban a frissítésen lesz a hangsúly, úgy gondolom, a San Marinó-iak elleni Európa-liga-selejtező mérkőzésre mindenki rendben lesz. 

 

 

PAKSI FC–MACCABI TEL-AVIV (izraeli) 0–1 (0–1)

Laa an der Thaya

PAKS, 1. félidő: Molnár P. – Szalai A., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs B. – Koltai, Kecskés T., Bertus, Bartha – Haraszti Zs.

2. félidő: Molnár P. – Báló, Szekszárdi, Zachán, Bor – Kecskés T. – Kővári, Szakály D., Nagy R., Balázs Zs. – Jelena. Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Sa

 

FTC-Cigánd 4-0

G: Busai (21., 30.), Trinks (24.), Csernik (70.)

 

FTC: Jova – Dilaver (Haris, 70.), Cukic, Nalepa, Leandro (Valencsik, 19.) – Gyömbér (Csernik, 70.), Trinks (Csillus, 39.), Busai – Adamcsek, Nagy D., Radó (Nyéki, 70.).

 

Az OTP Bank Liga bajnoka, a Ferencváros az NB III Keleti csoportjában 3. helyen végző Cigánd ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek nem a legerősebb csapatukkal álltak ki, mivel a legjobb játékosok az Európa-bajnokságon erősítik a magyar válogatottat.

 

A Cigánd egy ideig jól tartotta magát, de az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Fradi: Nagy Dominik indította Adamcseket a baloldalon, aki középre adott Busainak, ő pedig közelről a kapuba lőtt (1-0). Három perccel később növelték az előnyüket a zöld-fehérek:Nagy Dominik kapott tökéletes labdát a jobb oldalon, pazarul passzolt középre az érkező Trinksnek, aki egy átvétel után a rövid sarokba gurított 2-0). A 30. percben már háromgólos volt a Fradi előnye. Trinks ívelt a baloldalról a túloldalra, ott érkezett Radó, aki Busaihoz passzolt, ő pedig közelről a hálóba bólintott (3-0).

 

Thomas Doll a hajrában hármat is cserélt: Haris, Nyéki és Csernik állt be, Dilaver, Radó és Gyömbér pedig lejött. Alighogy beállt, máris gólt szerzett a fiatal Csernik Kornél, aki Adamcsek beadása után lőtt 14 méterről laposan a kapuba (4-0). Az utolsó húsz percben nem változott az eredmény, bár a Fradi másik fiatal cseréje, Nyéki Márk is közel állt a gólszerzéshez.

 

 

Felkészülési mérkőzés

 

NK Zavrč-Videoton FC 2-1

G: Salumon (36.), Kokorovic (48.-tizenegyesből) ill. Stopira (56.)

 

Videoton: Horváth – Sejben, Lorentz, Stopira, Zsótér – Oliveira (Varga, 86.), Heffler, Pölöskei, Kovács I. – Tischler (Schiller, 70.), Feczesin

 

Az ezüstérmes Videoton a szlovén NK Zavrč ellen lépett pályára. Henning Berg kénytelen volt nélkülözni Lang Ádámot és Juhász Rolandot, akik az Európa-bajnokságon képviselik Magyarországot, de a székesfehérváriak így is kemény csapatot tudtak kiállítani.

 

Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, Golubar 15 méterről lőtt kapura, Horváth a jobb alsó sarok felé tartó lövést szögletre tenyerelte. A 10. percben Tischler került lövőhelyzetbe 15 méterről, bal lábas lövése kapu fölé ment. A következő Vidi lehetőségre a 27. percig kellett várni, ekkor Oliveira lőtt 24 méterről, a labda alig fél méterrel kerülte el a szlovén csapat kapuját. A 36. percben megszerezte a vezetést a szlovén csapat: Az ötödik hazai sarokrúgásból a kapu elé ívelt labdát Luka Salumon körülbelül 7 méterről fejelte a kapuba (1-0).

 

A fordulás után rögtön növelték az előnyüket a szlovénok. A 48. percben Sejben adott el a tizenhatoson belül egy labdát, amire Zorko Rok csapott le, őt Lorentz buktatta, büntető. A labda mögé Kokorovic állt, és nagyon higgadtan lőtt a kapuba (2-0). Az 56. percben szépített a Videoton. Egy szöglet után Oliveirához került a labda, aki élesen középre adta azt, Stopira megelőzte a szlovén védőt, és a kifutó kapus fölött szépen a kapuba pörgetett (2-1). A szépítő gól után a Videoton pörgette a játékot, de az egyenlítés már nem jött össze, így Henning Berg csapata vereséget szenvedett.

 

 

Legfrissebb híreink