Beszámoló a magyar válogatott sajtótájékoztatójáról

Telki – Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Fiola Attila és Lang Ádám beszélt az előttünk álló feladatokról.

Forrás: 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott az ausztriai edzőtábort megelőzően hétfő kora délután sajtótájékoztatót tartott két játékos - Lang Ádám és Fiola Attila -, illetve a szövetségi kapitány, Bernd Storck részvételével. 

 

"Túl vagyunk az edzésen, amely a frissítésről szólt. Volt egy korszak a Videotonban, amely elég furára sikerült, de már csak az Eb-re koncentrálok. Jó hangulatban készülök, várom az Európa-bajnokságot. Közel azonos 23-as kerettel készültünk eddig, nem dőlhet hátra senki, mindenkinek maximálisan oda kell tennie magát - kezdte Lang Ádám. - Minden posztra van két azonos képességű játékos, aki lehetőséget kap és él vele, az bennmaradhat a keretben. Ausztriában minden körülmény adott lesz a felkészülésre, de nem látok nagy különbséget a Telki edzőtáborhoz képest, mindenesetre nagyon várjuk. Követjük a riválisokat, képet kap az ember, kik ellen lép pályára, de lesznek majd videoelemzések is, amelyeken feltérképezzük, hol vannak gyenge pontok, ezeket figyelembe véve készülünk - tette hozzá a Videoton védője. - Nagy sztárok ellen fogunk pályára lépni, amely nagy kihívás lesz, ezt meg kell oldani. Itt eldől sok minden a továbblépés tekintetében. Fontos lesz az első meccs, amely lökést és önbizalmat adhat. Három jó csapat ellen lépünk pályára az Eb-n, de elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk."

 

Lang Ádám hozzátette, a nemzetközi meccsek ritmusa más, maximális koncentrációra lesz végig szükség. A sorozatterheléshez nem biztos, hogy hozzá vagyunk szokva, de a felkészülés erre is jó lesz az elmondása szerint. 

 

"A délelőtti edzés nagyon jól esett, délután is lesz tréning, várom, milyen lesz. Nem volt egyszerű az évem, mivel kiesett a csapatom. Nem volt egyszerű, de már próbálok az Eb-re koncentrálni. Nagyszerű a hangulat, 30 főből 23-an utaznak, mindent megteszek, hogy ott lehessek az Európa bajnokságon - árulta el Fiola Attila. - Remélem jól fog szerepelni a csapat. Jó lesz kiszakadni a Telki edzőtábor környezetéből, mivel nem lenne jó több, mint egy hónapot egy helyen tölteni. A csapatokat is szoktam nézni, de inkább azokat a játékosokat, akik szembe jöhetnek a pályán. Van még két felkészülési találkozó, egyelőre arra készülök - tette hozzá a PAFC labdarúgója. - Ennek a csapatnak nem kell tartani senkitől, egy meccsen bárkit meg lehet várni. Mindenesetre kíváncsian várom az Eb-t, amelyen esélyünk van a bizonyításra. Az osztrákok elleni összecsapás sok mindent el fog dönteni. Portugália a világ egyik legjobbja, Izland erős csoportból ment tovább. A magyar bajnokságból nehéz válogatott meccsre felkészülni, de inkább fejben szoktam elfáradni, mint sem fizikálisan. Az NB I-ben is voltak szerda-szombat ritmusban találkozók, igaz nem is éreztem magam olyan frissnek a vége felé. Ezen kell javítani, mivel sok múlik majd a lábakon."

 

Fiola a jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy még másfél éves szerződés köti a Puskás Akadémiához, egyelőre nem foglalkozik a váltással, csak a válogatottra és az Európa-bajnoki felkészülésre koncentrál. Mint mondta: "Majd a Jóisten eldönti, mi lesz a sorsom."

 

„Örömteli várakozással nézünk a felkészülés elébe, viszont sajnos vannak sérültjeink is. Jó úton haladunk, tizenhárom játékos van jelen, este pedig a Ferencváros és az Újpest labdarúgói is csatlakoznak. Holnap 13 órakor utazunk Ausztriába, ott már a légiósok is együtt lehetnek a kerettel. Először az Elefántcsontpart elleni mérkőzésre készülünk, szeretnénk az Eb előtti utolsó magyarországi mérkőzésen örömet szerezni a szurkolóknak. ” – árulta el Bernd Storck.

 

A szövetségi kapitány a sérültekkel kapcsolatban elmondta, Elek Ákosnak szalagszakadása van, akár három hetet is igénybe vehet a felépülése, de remélik, hogy kevesebb lesz. Németh Krisztián szerdán csatlakozhat a csapathoz Ausztriába, ahol figyelemmel kísérhetik és segíthetik a felépülését. Nagy Ádám pár napon belül teljes értékű munkát végezhet, akár már Elefántcsontpart ellen pályára léphet. 

 

"Az erőnléttel kapcsolatban képben vagyunk, persze kérdés, mi lesz a sérültekkel. Megpróbáljuk eltüntetni a klubhátrányt és felzárkózni az elithez az erőnlétben a felkészülés során. Sok dolgunk van még, de nem vagyunk teljesen elégedetlenek - tette hozzá Storck, majd a felkészülésről is ejtett pár szót. - Fontos lesz az osztrákok elleni találkozó előtti két edzőmeccs. A felkészülés mindennek az alfája és az omegája. Ebben az időben kell felkészíteni mindenkit arra, hogy Franciaországban három-négy naponta pályára lépünk, illetve, hogy magas lehet az ottani hőmérséklet. Mindenkinek szeretnék lehetőséget adni. Ezúton is szeretném kifejezni a hálámat a szövetségnek, hogy sikerült az egyik meccsünket áprilisra előre hozni, így a kupadöntőt is hamarabb volt. Ez azt jelenti, hogy mindenkinél előbb tudunk együtt dolgozni, ez pedig nagy előny."

 

Az ausztriai edzőtáborral kapcsolatban elmondta, nagyszerűek a lehetőségek várják a csapatot. Illetve fontos lesz a játékosoknak, hogy ki tudnak szakadni a megszokott környezetből. A szövetségi kapitány a egyes kihagyott, illetve a keretben lévő játékosokról külön is beszélt. Elárulta, hogy Stieber Zoltánt megfigyelték a hétvégi meccsen, amelyen elmondása szerint jó teljesítményt nyújtott. A Nürnberg játékosa Ausztriában nem lehet ott a válogatottal, mivel a klubjával még feladatai vannak, ő május 24. körül csatlakozhat. Hasonló a helyzet Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban, akivel szoros kapcsolatot tart Storck. Ami a két fiatal kimaradót, Kalmár Zsoltot és Mervó Bencét illeti, a kapitány szerint még időre van szükségük ahhoz, hogy elérjék a keret szintjét, de a jövőre nézve nagy szerepük lehet, ahogy más fiataloknak is. 

 

A válogatott média programja nem a hagyományos módon ért  véget, hiszen a május 20-án megjelenő Bon Voyage CD előadói – többek közt Rakonczai Imre, Tóth Tibi (Hooligans), Krsa (PASO), Puskás Peti (The Biebers) Mészi (Punnany Massif) Walkó Csaba (Compact Disco) illetve Pixa, Náksi Attila léptek pályára az M4 sport Eb kommentáraival megerősített média csapat ellen.

 

 

Legfrissebb híreink