Bese elmondta pályafutás melyik pillanatát nem felejti

Le Havre – Beszélt a légiós életről, a francia nyelv nehézségeiről.

Forrás:

 

A Le Havre csapatának magyar válogatott labdarúgója, Bese Barnabás elégedetten nyilatkozott az MTI-nek, ugyanis megtalálta számítását a francia másodosztályú klubnál.

   

"Arra törekedtem, ha kikerülök külföldre, ne csak a kispadon kapjak helyet. Ez a korábbinál magasabb lépcsőfok a karrieremben, jó döntést hoztam tavaly nyáron" - mondta a 22 éves hátvéd, akinek a közelmúltban begyulladt a térde, ezért másfél hétig nem edzhetett és játszhatott, továbbra is kezeléseket kap, de ezen a héten már ismét a társaival készül.

   

Hozzátette, egyelőre nem tökéletes a nyelvtudása, de "szorgos diákként" heti két alkalommal francia órára jár, mert angolul kevés emberrel lehet kommunikálni a városban és a klubnál, bár a taktikai utasításokat egyre jobban megérti.

   

"A csapattársaim közül sem sokan beszélnek angolul, ettől függetlenül rendesek és gyorsan befogadtak. Sajnos én eléggé visszahúzódó, nehezen barátkozó típus vagyok, ezen változtatni szeretnék" - mondta önkritikusan Bese, aki az őszi idényben szinte havonta haza tudott látogatni Magyarországra a válogatott programja miatt, ám erre legközelebb csak márciusban lesz lehetősége. "A várost, a tengerpartot, az embereket és a focit is szeretem, a családom és a barátaim persze hiányoznak."

   

A francia konyhával is gyorsan megbarátkozott, bár vannak fenntartásai. Szerinte a halak nagyon finomak és frissek, de a tenger gyümölcseit és a csigát még nem merte megkóstolni.

   

A helyi másodosztályról elmondta, hogy nincs sok légiós, mert viszonylag jó a bajnokság színvonala, ezért a játékosok nem akarnak külföldre menni:

   

"A tempó magasabb, mint otthon, a játékosok gyorsak, erősek, jobb a kvalitásuk. Ami a mérkőzéseket illeti, ég és föld a különbség a hazaihoz képest, mert bár az Európa-bajnokság hatása már elmúlt, a szurkolókat a klubfutball is érdekli, és a 25 ezres stadionunkba mindig kijön 10-15 ezer néző" - mesélte, egyúttal hozzátette, csapatának soha nem kell négy óránál többet buszoznia az idegenbeli meccsekre, a távolabbi városokba ugyanis repülővel utaznak.

   

Bese Barnabás 2003 óta mondhatja magát igazolt labdarúgónak, először Csepelen, majd a Ferencvárosban nevelkedett, az agárdi Sándor Károly Akadémiára pedig 2008-ban került. A pályafutását is akkor kezdte tudatosan tervezni, amikor csatlakozott az MTK utánpótlásához.

   

Elmondása szerint a következő mérföldkő az volt számára, amikor bemutatkozott az NB I-ben:

   

"Akkor már reméltem, hogy később további kapuk is megnyílnak előttem. Tavaly Németországban telt ház előtt debütálhattam a válogatottban, azt az érzést, nem tudom szavakkal leírni" - mondta Bese, de a 2016-os esztendő csúcspontja végül nem az aktuális világbajnok otthonában játszott felkészülési találkozó volt számára, hanem a franciaországi Európa-bajnokság.

 

"Óriási lehetőséget kaptam. Meglepetésemberként kerültem a keretbe, és pályára is léphettem egy ilyen rangos eseményen. Ez olyan pillanat volt a karrieremben, amit soha nem fogok elfelejteni."

Legfrissebb híreink