Berobbant az NB I-be a Paks tehetsége

Profi nyilatkozatot adott.

Forrás: paksifc.hu

Szélpál Norbert télen érkezett a Pakshoz az NB II-es békéscsabai lila-fehér gárdától, Osztermájer Gábor vezetőedzőtől azóta pedig egy meccs kivételével minden találkozónkon szerepet kapott, sőt, két meccset leszámítva végig is játszotta az összecsapásokat.

A tehetséges játékos frissen nyilatkozott a klub honlapjának. „A karrierem szempontjából az már biztos, meghatározó lépés volt, hogy Paksra igazoltam! Jó döntés volt ide szerződnöm, és a játékperceim is klasszul alakulnak. Úgy érzem, az első meccsektől kezdve fel tudtam venni az NB I ritmusát, tempóját, ugyanakkor folyamatosan még jobb teljesítményt szeretnék nyújtani" - mondta.

A védő a Fehérvár ellen is remekelt. "Legutóbb egy pici szerencse kellett volna a célunkhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot, végül sajnos egy lett, de a Vidi ellen ezt is meg kell becsülnünk. Hodzic és Nikolic ellen is nehéz volt játszani, de szerencsére egyikük sem tudott a kapunkba találni, nem találtak rajtunk fogást. Igen, nagy kedvvel játszottam, ami köszönhető a hosszú leállás utáni visszatérésnek, illetve annak, hogy mégis lehettek szurkolók a stadionban. Teljesen más így meccset játszani, mint zárt kapuk előtt, gondolok itt például a vírushelyzet előtti, Újpest elleni mérkőzésünkre.”

„Nagyon jól esnek a dicsérő szavak, de az egész védelem és a középpálya is egyben volt, ami mindenki dolgát megkönnyítette, így az enyémet is. A jövőben pedig természetesen azon vagyok, hogy még többször nyújtsak ilyen teljesítményt. Támadóink is jó formát mutattak, tehát az egész csapat fegyelmezetten focizott. Fontos, hogy a múlt hétvégi játékkedvet, elánt átmentsem, átmentsük a következő hét találkozónkra is” - fogalmazott.

 

Szélpál erőssége, hogy a támadásokhoz is bátran fellép. "Véleményem szerint egy modern belső védőnek a támadásokban is ki kell vennie a részét, így törekszem arra, hogy előre húzódva fejelhessek, gólt szerezzek. A másodosztályban három évadon keresztül három-három-három gólt szereztem. Sajnálom, hogy Pakson még nem találtam be, biztos, hogy ez is további lendületet adna a játékomnak. Most azonban olyan helyzetben vagyunk, hogy mindegy, ki, csak bevegyük aktuális ellenfelünk hálóját.

A következő cél adott: a Mezőkövesd ellen játszanak. „Ismerem a Mezőkövesdet, és keményen készülünk is már belőlük. Remélem, ismét rendben lesz a védelmünk, jól zárunk majd, végül pedig fontos három ponttal gyarapodhatunk" - mondta.

Pakson minden pont számít, hisz jelenleg a kiesést érő 11. helyen állnak a tabellán. 

Legfrissebb híreink