Bernd Storck: Miért ne folytatódhatna az álom?

Lyon - A kapitány szerint a csapat kiérdemelte a sikert.

Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott szövetségi kapitány szerint tanítványai megérdemelték a tizenhat közé jutást a franciaországi Európa-bajnokságon.

 

"Először is gratulálok a csapatomnak, nagyszerű dolog, hogy két mérkőzés után kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe. Ki gondolta volna egy ilyen nehéz csoportból? - nyilatkozta Bernd Storck az M4 Sportnak. - Alapvetően úgy vélem, hogy a csapat kiérdemelte ezt a sikert, keményen dolgozott érte a selejtezőben és a pótselejtezőben is, de a felkészülési időszakban is nagyon intenzíven dolgoztunk. És miért ne folytatódhatna az álom? Holnap jó meccset akarunk játszani Portugália ellen."

 

A magyar válogatott ötven év után jutott tovább csoportjából nagy nemzetközi tornán. A 44 év elteltével Európa-bajnoki szereplő csapat kontinensviadalon először hajtotta végre ezt a bravúrt, mivel az ezt megelőzőkön, amelyeken részt vett, csak négy együttes indulhatott. A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a magyar válogatottnak, amely története során mindössze háromszor folytathatta szereplését az egyenes kiesés szakaszban is. Akkor Baróti Lajos volt a szövetségi kapitány.

 

A mieink négy pontjukkal jelenleg vezetik az F csoportot, amelyben elsőként, másodikként vagy harmadikként végezhetnek. Utolsó csoportmérkőzésüket szerdán Lyonban 18 órától a portugálokkal játsszák. Amennyiben megnyeri kvartettjét, a magyar csapat az E csoport második helyezettjével találkozik, amely Belgium, Svédország és extrém esetben a jelenleg utolsó helyen álló Írország is lehet. Ha a magyarok másodikként lépnek tovább, Angliával kerülnek szembe a nyolcaddöntőben, amennyiben pedig harmadikként zárják csoportjukat, a D csoport győztesével, vagyis Horvátországgal mérkőznek.

Legfrissebb híreink