Bernd Storck és a jó út – reakció

A műfű és a rendes fű közötti különbség.

Forrás: DAC

Mint jeleztük, szombaton a DAC 2-1-re nyert a Vasas otthonában a két csapat első felkészülési mérkőzésén úgy, hogy a vendégek az utolsó két percben szerezték a góljaikat.

Vida Máté nem volt ott a mérkőzésen, a súlyos térdsérülésen átesett magyar középpályás a tervek szerint a bajnoki rajt környékén lesz újra teljesen bevethető.

Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány, a DAC jelenlegi trénere így értékelte a találkozót:

„Elégedett vagyok az első felkészülési mérkőzés eredményével, ám a mutatott játékkal már kevésbé, főleg az első félidőben nem voltunk túl kezdeményezők. Viszont látni kell, hogy egy hosszú szünet és egy nagyon kemény első hét után léptünk pályára, sok edzésegységet abszolváltunk. A Vasas elleni meccs műfüvön volt, ami jó felkészülést jelenthet a Trencsén elleni első tavaszi összecsapásra, amelyet szintén műfüvön rendeznek. Ezen a borításon teljesen mások a mérkőzések, ezért alaposan ki kell ismernünk a műfüvet. A szombati találkozó egy jó teszt volt számunkra, mindenki megkapta a lehetőséget. Komoly pozitívum, hogy az utolsó percekben sikerült megnyernünk a meccset, ez mentálisan mindig jól hat a játékosokra. Ami a cseréket illeti, a felkészülésben általában hamarabb szoktam végrehajtani a változtatásokat, hogy a kispadról beszálló játékos is elég időt kapjon. A terv az volt, hogy mindenki legalább 15 percet futballozhasson. Taktikailag is változtattam néhány dolgot az eredmény alakulásának megfelelően. Természetesen a Vasas 1:0-ra vezetett, így döntenünk kellett, mit lépünk. Az első félidőben 4-3-3-as felállásban futballoztunk, a második játékrészt azonban már két csatárral kezdtük 4-4-2-vel, a meccs végén pedig már a 3-5-2-es felállást választottuk, sok kockázatot vállalva legalább az egyenlítésért, így a különféle taktikai felállások begyakorlására kiváló volt a szombati meccs. A végén egy kis szerencsével még a győztes találatot is megszereztük, de a srácok mindent megtettek, hogy sikerrel zárjuk az összecsapást. Ez nagyon jót tett a csapatnak. A bajnokság kezdetéig van még három hetünk, a következő napokbanis folytatjuk az eddig megkezdett munkát. Az erőnlétfelmérő teszttel nagyon elégedett vagyok, mindegyik játékos elvégezte a rá bízott házi feladatot. Tovább kell gyakorolnunk a játékunk taktikai elemeit és az új játékosokat is fel kell készítenünk a bajnoki rajtra. Sok függ az időjárástól is, meglátjuk, melyik pályán tudunk edzeni, mivel a műfű és a természetes borítás nagyban különbözik egymástól. Általánosságban elmondható, hogy jó úton haladunk, erőnlétileg és taktikai téren is elvégeztünk mindent, amit eddig beterveztünk. Mostantól pedig sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a részletekre is.”

Legfrissebb híreink