Bernd Storck a német futball nagykövete lehet

Magyarország – A pénzdíjat a kapitány jótékony célra ajánlotta fel.

Forrás:

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya péntek délelőtt Telkiben vette át azt az oklevelet, ami a Német Futball Nagykövete díjra történt jelöléséért jár.

 

A 2012-ben alapított, és azóta évente odaítélt elismerést azok a német futballszakemberek kapják meg, akik külföldön dolgoznak, és amellett, hogy kimagasló eredményeket érnek el, viselkedésükkel, példamutatásukkal jó hírét viszik Németországnak, és erősítik a német futball hagyományait. Idén három szakember esélyes a Német Futball Nagykövete címre, Bernd Storck szövetségi kapitány mellett az Afrikában komoly sikereket elérő Michael Krüger, valamint Horst Kriete FIFA-instruktor.

 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy jelöltek az elismerésre. Mindenki tisztában van a német futball hagyományaival, munkám során magam is folyamatosan szem előtt tartom, hogy nemcsak magamat, hanem hazámat is képviselem. Próbálom továbbadni, amit Németországtól kaptam, és úgy dolgozni, hogy méltóképpen képviseljem a hazámat” – mondta Bernd Storck, a jelölésről szóló oklevél átvétele előtt, majd hozzátette: edzői karrierje csúcspontja a magyar válogatottal a tavaly nyári Európa-bajnokságon elért nagyszerű eredmény volt..

 

Válasz a Ferencváros, MLSZ-nek írt levelére - NB1.hu

„Ennél a díjnál már a jelölés ténye is fontos, az elismerésre jelölt mindhárom szakember munkájára büszke lehet Németország. Az elismerést odaítélő zsűri több kritériumot is megvizsgál, mikor kijelöli a három esélyes szakembert, illetve amikor kiválasztja a nagykövet személyét, így az elért sikerek mellett például a viselkedését, példamutató magatartását is” – fogalmazott Roland Bischof, a díj alapítója, aki néhány napot Budapesten tölt, megfigyeli Bernd Storck munkáját, illetve azt is, milyen körülmények között él, milyen kapcsolatot ápol a magyarokkal a szövetségi kapitány. – Bernd Storcknál sokat nyomott a latban a magyar válogatott mellett elért sikere, de az is, hogy ezt megelőzően már több országban dolgozott, és esetenként nehéz körülmények között képviselte Németországot. A díj kapcsolódik társadalmi célhoz is, ezért a díjazott edzőket arra kérjük, hogy a jelöltséggel járó pénzdíjat jótékony célra ajánlják föl. Bernd Storck a Csányi Alapítványnak ajánlotta föl a jelöléssel járó pénzdíjat, és az alapítványnál tett látogatásom során meggyőződtem arról, hogy valóban fontos és nemes célt szolgál a felajánlás.”

 

A Német Futball Nagykövetének a kiválasztási procedúrát követően, május 16-án, Berlinben adják át a díját.

 

Legfrissebb híreink