Berecz: Jobban fekszik az éllovasok játéka a Vasasnak

Az angyalföldiek egy lépéssel közelebb kerültek a nemzetközi kupaselejtezőhöz.

Forrás:

Az utóbbi hetekben gyengébb eredményeket produkáló Vasas nyerte szombaton a Ferencváros elleni bajnoki rangadót, így az angyalföldiek továbbra is őrzik a nemzetközi kupaselejtezőt érő 3. helyüket. A Fradi elleni mérkőzés után a Vasas válogatott labdarúgója, Berecz Zsombor azt mondta: a Vasasnak jobban fekszik az éllovasok játéka, s talán ennek is köszönhető, hogy a mostani idényben a Videoton után a zöldeket is kétszer legyőzték idegenben.

Gólpassz kedden az Újpest ellen és fontos gól a Fradinak szombaton – ha a lilák elleni vereséget nem említjük, Berecz Zsombor számára egész jó hét volt, nemde?

Természetesen örülök, ám számomra a csapat érdekei az elsődlegesek. A Ferencváros elleni gólom inkább fontosabb volt, mint az Újpest elleni gólpassz, s nagyobb az értéke is, hiszen azzal sikerült egyenlítenünk az Üllői úton.

Az ön gólja után két perccel megszerezték a győzelmet érő találatot is. Mi volt a fordítás és az eredmény megőrzésének a titka?

Mostanában sajnos „divattá” vált nálunk, hogy a 45. percben kapjuk a gólokat, a Ferencváros elleni heteken belül már a sokadik ilyen eset volt. Talán mondanom sem kell, hogy ez a Groupama Arénában is nagyon rosszkor jött. A szünetben kaptunk is egy kis fejmosást, s a második félidőre már úgy mentünk ki, hogy nincs mit tenni, meg kell fordítanunk az állást. Sikerült – két percen belül szereztünk két gólt, ami lélektanilag megbénította a Fradit, utána pedig emberelőnybe kerültünk: akkor már teljesen átvettük a játék irányítását, s kétség sem férhetett a győzelmünkhöz. 

 

Így szerepeltek a légiósaink a vasárnapi meccseiken - NB1.hu

Így szerepeltek a légiósaink a vasárnapi meccseiken

 

Mit gondol, a Vasas ezzel a sikerrel végképp maga mögött hagyja a tavaszi gyengélkedést?

Ezt így most nem tudnám előre megmondani, az viszont tény, hogy a Videoton elleni siker (a 25. fordulóban Felcsúton verte 2-1-re a Vasas a székesfehérváriakat – a szerk.) után is úgy gondoltam, hogy sikerélménnyel, esélyesként megyünk Újpestre. Sajnos pont nélkül maradtunk. A szombati győzelmünk ismét bravúrgyőzelemnek mondható, ám arra egyelőre nem tudnék válaszolni, hogy mi lesz jövő héten. Egy biztos: a Honvéd elleni még nehezebb meccs lesz talán.

A mostani idényben a Videotont és a Ferencvárost is kétszer-kétszer legyőzték idegenben. Mi a titkuk? Könnyebb felpörögni a közvetlen riválisok elleni rangadókra?

Mondhatjuk azt is, hogy ezekre a meccsekre jobban felszívjuk magunkat. De talán jobban is fekszik ezeknek a csapatoknak a játéka, hiszen ők nem azt a védekező felfogású futballt játsszák, mint a mezőny legtöbb csapata. Ők tényleg felvállalják a játékot, ez pedig a mostani Vasasnak jobban fekszik.

Két Üllői úti Fradi-verés után gondolom, jó szájízzel és szívesen jönnének még egyszer a Groupama Arénába, ahol a Magyar Kupa döntőjét rendezik majd.

Természetesen. Szeretnénk az idényt kupadöntővel zárni, s lehetőség szerint győzelemmel.

 

Statisztika: Szalainál nincs jobb csatár Európában - kép - NB1.hu

Statisztika: Szalainál nincs hatékonyabb Európában - kép

 

A Fradi ellen abszolút jól megy a Vasasnak az idén – amennyiben továbbjutnak a Mezőkövesd ellen, a döntőben ismét velük találkoznának vagy inkább az alacsonyabb osztályú riválissal?

Ha választanom kéne, inkább a Budafokot mondanám, de akkor sem leszek szomorú, ha a Ferencvárossal kell játszanunk. Győzni szeretnénk. Ahhoz persze előbb az elődöntőt kell sikerrel vennünk.

A szombati sikerrel megszilárdították az Európa-liga selejtezőt érő bajnoki harmadik helyezésüket, egyúttal leszakították a riválisokat. Innen már egyenes út vezet a kupaselejtezőkig?

Jóslatokba azért még nem bocsátkoznék, hiszen sok mérkőzés van hátra, viszont azt gondolom, hogy a Ferencváros legyőzésével nagy lépést tettünk a harmadik hely megszerzése felé.

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink