"Bennmaradunk" – Így értékelt Horváth Ferenc az első balmazi napok után

Budapest – Szükségük lesz még néhány igazolásra.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szombaton, a fővárosban lejátszotta első edzőmérkőzését az OTP Bank Liga következő idényére készülő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, amelynek kispadján debütált az új vezetőedző, Horváth Ferenc. A Budapest Honvéd otthonában 2-2-re végződő találkozó után a szakvezető elmondta: a keret még alakul, ám mielőbb véglegesítenék azt.

 

„A védekezés volt a fő szempont Kispesten is, leginkább ezt gyakoroltunk a héten, pontosabban annak bizonyos elemeit. Amit kértem a játékosaimtól, azokat viszontláttam a pályán, mondhatom, hogy nagyon jól működött a védekezésünk, hiszen mindkét gólt pontrúgásból kaptuk, akcióból pedig nem tudott különösebben veszélyeztetni a Honvéd. Ez mindenképpen pozitívum a jövőre nézve – mondta el az nb1.hu-nak a Bozsik-stadionban látottakkal kapcsolatban Horváth, akinek együttese az első félidőben 2-0-ra is vezetett a bajnokcsapat ellen. – Jó helyre kerültem, Balmazújvárosban adottak az élvonalbeli futballhoz szükséges körülmények a pálya és egyéb dolgok szempontjából is. A játékosok jól állnak a munkához, de természetesen néhány igazolást még kell abszolválnunk. Az első hét így egy edzőmeccsel lezárva teljesen kerek volt” – tette hozzá a feljutó csapat élére alig két hete kinevezett szakember.

 

Élő közvetítés az átigazolási piac minden fejleményéről - NB1.hu

Átigazolási hírek

 

Az idő mindenesetre sürgeti a klub történetének első élvonalbeli szezonjára készülő társaságot, hiszen Horváth bemutatása és az NB I-es rajt között mindössze egy hónap áll rendelkezésre a csapatépítésre. A kérdés adott: kész lesz a csapat a július közepén esedékes rajtra? „Egy csapat sosincs kész az én elgondolásom szerint. Megpróbáljuk minél előbb véglegesíteni a keretünket, hiszen sajnos az átigazolásból eddig kicsit kimaradtunk az edzőváltás miatt, ebben van némi hátrányunk, de reméljük, hogy ezt valahogy sikerült kompenzálnunk” – nyilatkozta portálunknak Horváth.

 

Az új idény egyik nagy kérdése lesz, hogy az abszolút újonc Balmazújváros tudja-e folytatni remek szereplését az első osztályban is, ám sokan már előre „lesajnálják”, biztos kiesőnek könyvelik el a hajdúságiakat. „Mondják csak nyugodtan, s gondolják is ezt, akár ez is lehet a mi fegyverünk. Hogy mit érhetünk el? Annyit biztos, hogy bennmaradunk” – közölte ezzel kapcsolatos felvetésünkre Horváth.

 

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - várhatóan július 15-én - a Videoton vendégeként kezdi szereplését az OTP Bank Ligában.

Legfrissebb híreink