Bemutatta az új mezét az MTK, Juhász Roland visszaül az iskolapadba

Edzőtáboroztak az NB I-es játékvezetők.

Forrás: molfehervarfc.hu

MTK
Pénteken este Gyirmóton megkezdjük az új bajnoki szezont. Az új idényhez új mez is dukál: csapatunk az első számú felszerelésében lép pályára a bajnoki rajton. 

A mezőnyjátékosok kék színű mezben, nadrágban és sportszárban játszanak majd, a felsőt egy fehér csík egészíti ki, ahogyan az ujjak is díszítést kaptak az idei szezonra. Kapusaink pedig piros mezben pompáznak majd.

Idei első számú szerelésünk az alábbi galériában tekinthető meg.

MOL FEHÉRVÁR FC
A Vidi két szakembere 2022 januárjában kezdi el a legmagasabb szintű edzői tanfolyamot. 

A Vidi első csapatának edzője, Juhász Roland és a Vidi II vezetőedzője, Szalai Tamás is felvételt nyert a jövő év elején induló UEFA PRO tanfolyamra. A legmagasabb szintű edzői képzésre a felvételi vizsga egyik követelményét, a bemutató edzést mindkét szakember a Vidi utánpótláscsapataival tartotta meg, miután mindketten sikeresen elvégezték az online írásbeli vizsgát. 

Juhász Rolandnak és Szalai Tamásnak gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik az UEFA PRO tanfolyam elvégzéséhez!

NB I
A hétvégén rajtoló NB I, NB II és NB III előtt a FIFA által előírt követelményeket teljesítették a játékvezetők. Az első osztályú mérkőzések már videóbírók segítségével indulnak.

Az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök nyári felkészítő edzőtáborozására Telkiben, az MLSZ edzőképző központjában került sor az elmúlt hétvégén. A négynaposra nyúló sűrű programsorozat alkalmával különböző szakmai előadásokat, elemzéseket hallgattak, szellemi teszteket töltöttek ki a résztvevők. Az MLSZ sporttelepén tartott edzőtáborban részletesen áttekintették a friss szabályváltozásokat is, hogy azok helyes alkalmazása mellett indulhassanak a következő bajnokságok. Emellett a játékvezetők a FIFA által előírt komoly megterhelést jelentő fizikai felmérőt teljesítettek Budapesten, az Ikarus Sporttelepen. Az érintettek az előírások szerint csak ezek eredményes végrehajtása után vehetnek részt a különböző bajnoki osztályok mérkőzésein.

Az NB III-as játékvezetők és ellenőrök egy héttel korábban hasonló komolysággal készültek a harmadosztályban induló bajnokságra, valamint ők is sikeresen részt vettek a kötelező elméleti teszten és fizikai felmérőkön.

Indul a VAR rendszer Az NB1-ben.

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága videóbírós képzést tartott 45 játékvezető és asszisztens bevonásával az elmúlt közel egy évben. A FIFA szigorú követelményeinek megfelelően előbb elméleti képzések során készültek a játékvezetők és az asszisztensek, majd szimulátorok alkalmazásával mérkőzésjeleneteket elemeztek. Csak ezek után léphettek a képzés következő szintjeire. Tavasszal, az előző szezon első osztályú bajnoki mérkőzésein offline módban gyakorolták a VAR protokollban előírtakat. Június hónapban már az MLSZ által megrendezett VAR Kupán élesben adtak számot felkészültségükről az érintettek.

A komoly felkészülés eredményeként a FIFA engedélyezte a VAR rendszer használatát Magyarországon, így hétvégén már az összes első osztályú bajnoki mérkőzésen videóbírók fogják segíteni a játékvezetők munkáját.

A hat mérkőzés VAR csapatai (videóbírók, videóbíró asszisztensek és visszajátszási operátorok) szerdán egésznapos tréningen ismételték át a protokollban foglalt szabályokat és mérkőzés szituációk elemzésével gyakoroltak, hogy sikeresen indulhasson a VAR rendszer az NB I-ben. A visszajátszási operátorok még előtte hétfőn és kedden külön képzéseken is részt vettek, hogy az élő mérkőzéseken az elemzések időtartamai a lehető legkevesebb időbe teljenek, kevesebbet álljon a játék és ezáltal még élvezhetőbbé váljon az elsőosztályú bajnokság.

Legfrissebb híreink