Bemutatkozott az edzőképzés új vezetője

Magyarország – Az innováció, a nyitottság és egymás segítése lesz a legfontosabb szempont a munka során.

Forrás:

A Német Labdarúgó-szövetségnél közel két évtizedes tapasztalattal, és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező Jörg Daniel veszi át a magyar edzőképzés vezetését, az edzőképzés vezetőjének munkáját igazgató-helyettesként Sisa Tibor segíti majd – írja az mlsz.hu.

 

Bernd Storck szerint már most is jó úton járunk, ám most egy következő lépcsőfokra juthatunk.

 

"Jörg Daniel nagyon tapasztalt szakember, 17 évet töltött a Német Labdarúgó-szövetségnél. Örülök, hogy a szintén több területen bizonyított Sisa Tiborral együtt csatalakozott hozzánk. Úgy gondolom, hogy már most is jó úton járunk, de a segítségükkel forradalmasíthatjuk az edzőképzést, részben a német labdarúgásban már bevált és kipróbált módszerek segítségével – elsősorban ami a játékosok fizikai méréseit és felkészítését illeti."

 

Természetesen a frissen kinevezett szakember is megszólalt.

 

"Nagyon izgalmas és érdekes pillanat ez a számomra, örülök, hogy munkámmal segíthetem a magyar futball fejlődését. Több mint harminc éve vagyok az edzői szakmában, az utánpótlástól a felnőttekig minden korosztálynál dolgoztam – ezeket a tapasztalataimat szeretném megosztani a magyar kollégákkal. Nem a német megmondóember szeretnék lenni, tisztelem a magyar labdarúgást és annak szereplőit. Németországban is nemzetközi együttműködések segítségével dolgoztunk, mindig nyitott szemmel jártunk a világban, és ez a tervem Magyarországon is. Bernd Storck felkérése után, még 2016-ban felmértem a körülményeket és a célokat, és rögtön úgy döntöttem, hogy belevágok. Fiatalnak érzem magam, alig 65 éves vagyok, rengeteg tervem van, érdeklődve várom a jövőt."

 

 

Jörg Daniel arról is beszélt, hogyan szeretné végezni új munkáját.

 

"A német és a magyar edzőképzés struktúrája hasonló, de szeretném még jobban megismerni a rendszert, mielőtt nekivágunk a munkának. Szeretnénk felkutatni és lehetőséget adni a tehetséges magyar edzőknek, de nemcsak a képzés, hanem a továbbképzés is nagyon fontos része lesz a munkánknak. Összességében új impulzust és lendületet szeretnék adni, és egyben kapni az edzőképzés területén – foglalta össze terveit Jörg Daniel, aki hangsúlyozta: a nemzetközileg sikeres csapatoknak nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzője van, igaz ez Németországra és Magyarországra is, így nincs értelme különbséget tenni magyar és külföldi edző között – a közös célok összekötik az edzőképzés és a magyar futball szereplőit."

 

Végül az elmúlt időszakban az arab labdarúgásban munkálkodó Sisa Tibor is megosztotta gondolatait, aki igazgatóhelyettesként segíti majd Jörg Daniel munkáját.

 

"Az elmúlt időszakban az arab labdarúgásban dolgoztam, de örömmel értem haza a megtisztelő feladat kedvéért. Közel hét évet dolgoztam külföldön, és mindig láttam, tapasztaltam valami újat, amit érdemes lenne integrálni. Az U7-es korosztálytól a felnőttekig minden korosztálynál dolgoztam, és tanárként is fontosnak tartottam, hogy átadjam az összegyűlt tapasztalatokat a kollégáknak, és közösen létrehozzunk valami újat, amire mindannyian büszkék lehetünk. Tisztelettel fordulunk az elődeink munkája felé, az általuk elkezdett úton szeretnénk felfelé haladni a lépcsőfokokon."

Legfrissebb híreink