Bemutatkozott a Vidi új, válogatott igazolása

Sokat köszönhetnek a másik NB I-es játékosnak.

Forrás:

Mint ismeretes, augusztus 5-én  aláírta a Vidihez szóló szerződését Visar Musliu. A 24 éves észak-macedón középhátvéd a helyi bajnok KF Shkendija együttesétől igazolt a MOL Fehérvár FC-hez.

Musliu 1994. november 13-án született az ország észak-nyugati részén fekvő Gostivarban. Karrierjét szülővárosában kezdte, majd a Renovába került. 2013-ban, 19 esztendősen mutatkozott be hazája élvonalában. 2014-ben külföldre szerződött, a svájci St. Gallen utánpótlásában töltött fél évet, majd újra visszatért a Renovába. Jó tejlesítményének hála, 2017 nyarán a rekordbajnok Vardar Skopje, fél évvel később pedig Prishtinán keresztül a toronymagas éllovas Shkendija szerződtette, akikkel előbb 35, majd 13 pont előnnyel lett aranyérmes. 2018-ban kupagyőztes - a fináléban duplázott! -, a 2018-19-es idény végén az Év Játékosa lett hazájában. Már 159 bajnokin szerepelt pályafutása során, melyeken összesen 16 gólt szerzett.

Az észak-macedón utánpótlás-válogatottakat végigjárva a felnőtt nemzeti csapatban még 2017 szeptemberében debütált, eddig összesen 14-szer játszott, minden alkalommal kezdőként.

 

És az új játékos már játszott is a Vidiben, igaz, egyelőre az NB III-as csapatban, mely hétvégén az első hazai bajnokiját vasárnap délelőtt az újonc Balatonlelle ellen játszotta, a nevezett mellett Kovács Dániel is számíthatott az első keretből Tímár Krisztián szakvezető.

 

Hatalmas hőségben kezdődött vasárnap 11-kor a találkozó, melyen a vendégek futballoztak aktívabban, azonban a vezetést a 20. percben a piros-kékben játszó fehérvári fiatalok szerezték meg, miután Horváthtal szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Pápai értékesítette (1-0). A folytatásban a játék képe nem sokat változott, többet birtokolták a vendégek a labdát, Kovácsnak pedig két alkalommal is védenie kellett egy-egy távoli lövést.

 

 

A második játékrészt a Vidi kezdte jobban a klub jelentése szerint, alig telt el öt perc, amikor kettőre növelte az előnyét a hazai gárda: Pápai nagyon szép cselekkel csapta be a vendégek védelmét, majd a bal szélről okosan a második vonalban érkező Galacshoz passzolt, aki 12 méterről, kapásból a kapuba lőtt (2-0). A 69. percben szépítettek a vendégek, miután egy 16-oson belüli kezezésért büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Szegő roppant magabiztosan vágott a léc alá (2-1).

A 75. percben kihasználta utolsó cserelehetőségét is Tímár Krisztián, Szalai Pétert állt be, majd 43 másodperccel később, egy nagyon szép támadás végén, első labdaérintésből gólt szerzett a Vidi II fiatal futballistája (3-1). Három perccel később a másik csereember, Kojnok Zsolt is gólt szerezhetett volna, közeli lövését azonban bravúrral védte a balatonlellei kapus. 4-1 helyett viszont 3-2-t mutatott az eredményjelző, ugyanis a 80. percben Pleszkán vette be a fehérváriak kapuját.

 

Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott a Balatonlelle, és az utolsó percekben közel is jártak az egyenlítéshez, azonban Kovács előbb egy közeli fejest, majd egy távoli sarokra tartó bombát is nagy bravúrral védett, így végül maradt a 3-2.

Legfrissebb híreink