Bemutatkozik a Honvéd tulaja - élő

Szöveges és videós közvetítés.

Forrás: honvedfc.hu

Mint ismeretes, a metALCOM csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. megvásárolta a Honvédot. Az új tulajdonos most tartja első sajtótájékoztatóját, amiről szöveges és videós élőközvetítést is adunk.

9:02 Késéssel fog kezdődni a sajtótájékoztató. Az új tulajdonosok, Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel fognak nyilatkozni.
 
9:16 Tizenöt perc türelmet kértek a szervezők.
 
9:30 Megérkeztek a résztvevők. Kezdődik a sajtótájékoztató.
 
9:33 Bozó Zoltán bemutatta a céget, majd elmesélte azt, hogyan kezdődött a sport, a foci, a Honvéd iránti érdeklődése rajongása.
 
9:35 Bozó Zoltán elmesélte, hogyan találkoztak George F. Hemingway-jel, és hogyan vetődött fel, a klub átvétele.
 
9:36 Mendelényi Dániel vette át a szót, aki elmondta, hogy eddigi tapasztalataikat felhasználva szeretnék tovább építeni az ügyet, ami sokkal többről szól, mint a foci.
 
9:37 Mendelényi Dániel első, 5-6 éves korában szerzett élményeiről mesélt. Arról, hogy édesapjával látogatták a meccseket, aki szintén labdarúgó volt, bár ő a Szpariban játszott.
 
9:40 Az első kérdés az új tulajdonosok felé az volt, lehet-e ez egy jó anyagi befektetés is? Bozó Zoltán elmondta, hogy törekednek majd arra, hogy ugyanilyen sikeresen igyekeznek gazdálkodni, mint a korábbi tulajdonos.
 
9:41 A lejáró szerződésű játékosokról, mint Danilo és Gróf Dávid, illetve a lejáró szerződésű tréner, Supka Attila jövőjéről is érdeklődtek. Mint mondták, mindenkivel leülnek beszélgetni.
 
9:42 A csapat céljai a bajnoki címért való harc és a kupa győzelem. Ehhez igyekeznek majd előteremteni a megfelelő költségvetést, szponzorációs és egyéb utakon.
 
9:43 Azt is hangsúlyozta Mendelényi Dániel, hogy a korábbi Honvéd labdarúgókat is szeretnék a klub aktív részesévé tenni, bevonni mindennapjaikba.
 
9:44 A bevonandó szponzorokról elmondták, nem az a jó szponzor, aki csak pénzzel támogatja a csapatot, de nem akartak előre szaladni. 
 
9:46 A Hemingway örökségből a jól működő folyamatokat megtartják, de a címer megtartása például még nem eldöntött. A Honvéd hagyományaiból, történelméből mindenképpen merítenének.
 
9:47 Elvárásaik, hogy a klub kiegyensúlyozottan működjön, amiben biztosak, hogy tudják is biztosítani. Például egy a főszponzor bevonása is nagy segítség lehet ebben.
 
9:48 Terveik közé tartozik egy sportigazgató kinevezése is, de hangsúlyozták ezt a szerepkört most is ellátja egy kolléga.
 
9:49 Ha nem a bajnoki címre, dobogóra törnének, nem is lenne értelme csinálniuk, mondta Bozó Zoltán. Majd hangsúlyozta, legutóbbi bajnoki címük megszerzésekor sem dolgoztak a riválisokhoz mért költségvetéssel, de igyekeznek növelni a jelenlegit.
 
9:50 Az nb1.hu kérdésére elmondták, még nem foglalkoztak a logó kérdésével, de elképzelhető, hogy visszatérnek a Kispest elnevezéshez, hiszen a szurkolók, sőt, Bozó Zoltán is ezt használta éppen.
 
9:51 A szervezett szurkolói csoportokkal is igyekeznek felvenni a kapcsolatot, egyeztetni.
 
9:52 Nem volt könnyű másfél év az egyeztetés ideje, George F. Hemingwaynek sem. Majd azt is elmondták, az akadémiáról feljövő játékosokra igyekeznek majd koncentrálni.
 
9:53 A stadiont 2020-ban adják át, elkezdték a munkát, hogy rendben tudják működtetni, de még van idejük kidolgozni a pontos tervet. A nemzetközi területen is körülnéznek a jó megoldásokért.
 
9:55 – Átigazolások előtt állunk, nem tudunk msát csinálni, mint lehetőségeinkhez mérten felkészülünk – mondta Mendelényi Dániel, majd hozzátette az ezen dolgozóknak igyekeznek minden lehetőséget megadni. Ők is izgulnak egy kicsit emiatt. – Hemingway út magasra tette a lécet, igyekszünk még magasabbra tenni.
 
9:56 Névadó szponzort nem szívesen vonnának be, hiszen hosszútávon is a csapat neve: Honvéd és Kispest.
 
9:57 Más szemlélettel kívánják vezetni a klubot. Alapvetően szeretnének részt venni a klub életében: biztosítani a szervezett működéséhez szükséges feltételeket, kitűzni a reális célokat, kontrolálni a szervezetet. Megfelelő siker esetén pedig ezt jutalmazni. Így vezetik majd a klubot, válaszolta Bozó Zoltán arra, hogy terveznek-e változtatni a fizetéseken.
 
9:59 Befejeződött a sajtótájékoztató.

Legfrissebb híreink