Bemehettek a nézők - 6 gól 120 perc alatt Kövesden

Ukránok is csettintettek a matyóföldi találat miatt.

Forrás: Mezőkövesd

Mezőkövesd Zsóry FC – FC Minaj (ukrán) 3-3 (1-1)
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion, 400 néző.
Játékvezető: Nagy Róbert.
MEZŐKÖVESD, 1. félidő: Szappanos (Dombó) – Farkas D., Szeles, Karnitski, Vadnai, Meskhi (Iszlai), Bertus, Molnár G., Cseri, Nagy D., Pekár.
2. félidő: Dombó (Fedinisinec) – Eperjesi, Rioashko, Iszlai, Vajda, Sidibe, Sajbán Miklós, Őri, Sajbán Máté (Szeles P.), Zivzivadze, Dragóner F. Vezetőedző: Kuttor Attila.
Gólszerzők: Cseri (12., tizenegyesből), Majik (55.), Sajbán Máté (77.), Zivzivadze (95.), Hehedosh (105., 115.)
 
 
Az előzetes instrukcióktól eltérően, mégsem zárt kapuk mögött fogadhatta a társaság szombati ellenfelét, az ukrán másodosztályú bajnokságban szereplő FC Minaj-t, a hazai szurkolók ezt kihasználva pedig érkeztek is szép számmal a 2x60 perces mérkőzésre - jelentette a klub.
 

null

null

Felváltva forogtak veszélyben a kapuk mindkét oldalon. Mindemellett az agresszivitás sem hiányzott, a barátságos mérkőzés besorolás ellenére legalábbis többször is sárga lapos figyelmeztetéssel kellett „rendet raknia” a játékvezetőnek. Több kemény belépőt is láthattunk mindkét oldalon, de nem volt ezzel probléma, elvégre is ilyen játékszituációkra is fel kell készülni. Még mielőtt egyébként a szünetre vonultak volna a felek, Oleg Majik egalizálta az állást, miután egy veszélyes szabadrúgást követő kipattanónál a leggyorsabban észlelt (1-1).
 
Fordulás után jött a megszokott „sorcsere” tehát tíz teljesen friss mezőnyjátékos. Tudósításunk elején már szót említettünk a próbázókról, nos, ők is ebben a felvonásban léptek pályára. Hogyha nem is ebbe a kategóriába tartozó futballista, de mindenképp egy bizonyítani igyekvő személy, a nyáron érkezett Sajbán Máté aztán olyan parádés gólt ragasztott a vendégek hálójába, amire még az ukránok is csettintettek (2-1).
 
Idő közben az eső is kezdett megérkezni, a vihar előszele pedig fel is frissítette a levegőt. A mezőkövesdi szimpatizánsok ezzel szemben ismét tűzbe jöhettek, amikor a találkozó játékvezetője második alkalommal mutatott a tizenegyes pontra. Remek pedagógiai érzékkel, a néhány napja leigazolt grúz Budu Zivzivadze kapta meg a lehetőséget, aki első mezőkövesdi találatát szerezve, kétgólosra növelte az előnyt (3-1). A hajrá kezdetén mégis közelebb tudott jönni az FC Minaj, sőt mi több, Robert Hehedosh révén ki is egyenlített (3-3). Több gól a folytatásban nem született, ezzel két győzelem után, harmadik nyári felkészülési mérkőzésén döntetlen eredményt ért el a Mezőkövesd Zsóry FC. Folytatás jövő héten, Szlovéniában, ahol négy újabb összecsapás vár a társaságra.

Legfrissebb híreink