Belehúzott a MOL Fehérvár: a szerb kapus után brazil játékos érkezett

A dél-amerikai játékos a gárda harmadik igazolása.

Forrás: molfehervarfc.hu

Emil Rockov és Budu Zivzivadze megszerzése után eldőlt, hogy Evandro is a MOL Fehérvárban folytatja a pályafutását. A MOL Fehérvár bejelentése:

"Evandro da Silva 1997. január 14-én született Messias-ban. A Coritiba csapatában nevelkedett és ott is debütált a felnőtt futballban 2015-ben egy Corinthians elleni 1-1-gyel végződött találkozón, melyen ő lőtte csapata egyenlítő találatát a 92. percben. 

2018 nyarán Bulgáriába igazolt a CSKA Sofia-ba, ahol az elmúlt két évben 51 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 16 gólt szerzett és 4 gólpasszt osztott ki. A 2019/2020-as szezonban a 7. legjobb góllövő volt Bulgáriában 10 góllal. Ugyanebben a szezonban 5 EL-selejtezőn 3 gólt szerzett. 

2016-ban az olimpiai felkészülés során tagja volt a brazil válogatottnak. Ebben az évben öt alkalommal szerepelt a brazil U20-as válogatottban is, ahol három alkalommal volt eredményes. Csapatunkban a 20-as mezszámot fogja viselni. 

"Nem klasszikus csatárról, hanem egy több poszton bevethető, villámgyors támadóról beszélünk. Csapatunk nagy erőssége lehet, ugyanolyan magas színvonalon tud teljesíteni több pozícióban. Komoly klubtól jön, komoly mutatókkal, de biztos vagyok benne, hogy nálunk még tovább fejlődhet, hiszen még mindig csak 23 éves. Az eddig is gólerős támadósorunk még erősebb lesz Evandro érkezésével" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

"Nagyon örülök, hogy a Vidi játékosa lehetek! Mindenki nagyon barátságosan fogadott a klubnál, a stadion, az öltöző, a konditerem, az egész létesítmény nagyszerű, öröm lesz itt futballozni! Szeretném minél több góllal és gólpasszal segíteni a csapatot és szeretnék címeket nyerni a klubbal. Amit eddig láttam Székesfehérvárból, nagyon tetszett, szeretnék a városban lakni" -  mondta szerződése aláírása után Evandro."

KORÁBBAN:

MOL Fehérvár: szerb válogatott játékossal állapodtak meg - NB1.hu

 

FRISSÍTÉS:

Újabb részletek a Vidi sztárigazolásáról - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink