Bekerül a válogatottba a Budafok húzóembere?

Boér blokkról, Csizmadia pedig tévútról is beszélt.

Forrás: Budafok/Facebook

Menetel az NB I-ben az újonc Budafok. Csizmadia Csaba csapata a hétvégén a Zalaegerszeg otthonában szerzett három pontot a 3-1-es győzelmének köszönhetően. A sikernek köszönhetően a budafokiak jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton.

A meccs után Csizmadia Csaba többek között Póser Dánielt méltatta, míg Boér Gábor egy blokkról beszélt.

Boér Gábor: "Nehéz, mert úgy kezdtük a találkozót, ahogyan elterveztük. A vezetést is megszereztük, aztán kaptunk két olyan gólt, amilyet. Nem értem, mitől jön ez a blokk, a Budafokot végig a kapujuk elé nyomtuk, és a nagyobbnál nagyobb helyzeteket sem tudtuk értékesíteni." (ztefc.hu)

Csizmadia Csaba: "Megküzdöttünk a három pontért, ez most egy ilyen mérkőzés volt. A ZTE sokszor rákényszerített minket arra, hogy előre rúgjuk a labdát, ami nem jellemző ránk. Ettől függetlenül három gólt szereztünk idegenben és megint volt egy kapusunk, Póser Dániel, aki hétről hétre válogatott formában véd. Aki azt gondolja, hogy mostantól könnyedén nyerjük majd a mérkőzéseket, az tévúton jár. Keményen kell dolgoznunk tovább. Az öltözői hangulatnak természetesen jót tesznek a sikerek, de nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget a pillanatnyi állásnak. Rengeteg olyan dolog van, amit ki kell javítanunk, minden mérkőzésből tudunk tanulni." (budafokimte.hu)

EMLÉKEZTETŐ:

ZTE-BUDAFOK 1-3 (1-2)

Nem akárhogy kezdődött az NB I 8. fordulójának vasárnapi első meccse: a ZTE a 10. percben Szalai góljával megszerezte a vezetést, hogy aztán Kovács és a Budafok egy perccel később egyenlítsen. Nem sokkal később a volt zalaegerszegi, Kulcsár remek szabadrúgásával már az újoncnál volt az előny, ami egészen a hajráig így maradt: ekkor a csereként beálló Zsóri-Skribek páros állította be a végeredményt. A budafokiak biztosan dobogón zárják a kört, míg a ZTE maradt a tabella alsó felében.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: A CSODACSERÉK

A 73. percben beállt Zsóri, majd Skribek is, akik nem sokkal később összehozták a harmadik Budafok-gólt, ezzel beállítva a végeredményt. 


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: CSIZMADIA CSABA

Egyrészt a cseréi miatt vált főszereplővé a budafoki vezetőedző, másrészt amiatt, amit folyamatosan bemutat a csapata - a picit döcögősebb kezdés után zsinórban három sikernél tartanak.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

10. perc: Vass beadása után Szalai elé pattan a labda, aki a jobb alsóba lő. 1-0

11. perc: Medgyes centerezése Kovácsot találja meg, egyből egyenlít a Budafok. 1-1

21. perc: Szabadrúgáshoz jut a vendégcsapat, Kulcsár jobbal lövi ki a rövid felsőt, Demjén csak beleérni tud. 1-2

76. perc: Zsóri, Skribek, háló a labda útja, eldől a meccs. 1-3


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a Puskáshoz látogat, a Budafok a Paksot fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

ZTE-Budafok 1-3 (1-2)

gólszerzők: Szalai (10.), ill. Kovács 11., Kulcsár 21., Skribek 76.

ZTE: Demjén – Szalai, Lesjak, Bobál, Gergényi – Sankovic, Bedi – Vass, Kovács B. (Babati 54.), Szánthó – Dragóner (Zimonyi 54.)
Budafok: Póser – Margitics (Huszti 58.), Vaszicsku (Soltész 54.), Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh – Ihrig-Farkas, Kulcsár, Szabó – Kovács D.
 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink