Bejelentette a DAC az amerikai középpályás érkezését

Méghozzá hivatalosan.

Forrás: dac1904.sk

Már január 4-én beszámoltunk róla, hogy a DAC-ban folytatja pályafutását Creighton Braun, amit most hivatalosan is bejelentett a klub.

 

Amerikai játékost igazolt a DAC - NB1.hu

 

 

ÍME, A DUNASZERDAHELY HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,A 19 éves amerikai védekező középpályás 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá a DAC-cal, amely további egyéves opciót is tartalmaz.

Az amerikai tinédzser, Creighton Braun (szül. 2001. december 7-én) a Csallóközre cserélte a napfényes Kaliforniát. A West Coast FC egykori labdarúgója a sikeresen abszolvált orvosi kivizsgálást követően szerződést kötött a klubunkkal, amely 2022. június 30-ig érvényes, további egyéves opcióval.

A 191 cm magas védekező játékos Los Angeles egyik elővárosában született. A futballista géneket a Németországból származó édesapjától örökölte. Elsődleges posztja a védekező középpályás, ám a védelem további részeiben is bevethető. Braun csatlakozott együttesünk téli felkészüléséhez és a budapesti Vasas elleni meccsen már pályára is lépett.

„Nagyon izgatott és boldog vagyok, amiért a DAC játékosa lehetek. Ez pályafutásom első professzionális szerződése. Eltökélt vagyok visszafizetni a klub bizalmát és szeretném a pályán nyújtott teljesítményemmel bajnoki címhez segíteni a DAC-ot. Dunaszerdahelyre akarjuk hozni a trófeát” – jelentette ki a szerződésaláírást követően a 19 esztendős labdarúgó.

„Creighton egy fiatal, érdekes és nagyon tehetséges játékos. Az Egyesült Államokban nőtt fel, édesapja német, édesanyja pedig amerikai. A vitathatatlan tehetsége mellett az intelligenciáját is kiemelném. Védekező középpályásként számolunk vele, de a védelem közepén is képes futballozni. Egy olyan labdarúgóról van szó, akiben nagy lehetőségek rejlenek, és szeretnénk neki esélyt adni a további fejlődésre. Örülünk, amiért a mi klubunkat választotta” – mondta új erősítésünkről a DAC vezetőedzője, Bernd Storck.

Creighton Braun a 15-os mezszámot választotta. Sok sikert sárga-kékben!"

Legfrissebb híreink