Befejezte a pályafutását a magyar válogatott egykori kapitánya

Egy kiskaput azért nyitva hagyott.

Forrás: mlsz.hu

Georges Leekens a hln.be weboldalnak bejelentette, hogy visszavonul. A szakember szerint a pályafutása során jelentős élményekkel gazdagodott.

"35 éve edzősködöm, itthon és külföldön is csodálatos élményekkel gazdagodtam. Különböző kultúrákat ismerhettem meg, fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt. Ám most eljött az idő, hogy befejezzem a karrierem" - fogalmazott Leekens, aki hamarosan a 71. születésnapját fogja ünnepelni. A tréner egyébként annak a lehetőségét nem zárja ki, hogy tanácsadóként majd szerepet vállal, de trénerként már nem fog dolgozni.

Georges Leekens négy mérkőzésen irányította a magyar válogatottat. A belga szakember egy Kazahsztán elleni mérkőzésen debütált a nemzeti együttesünk kispadján, a találkozót a kazah alakulat 3-2-re nyerte meg. Ezt követően a skótok győzték le a mieinket, majd jött egy Fehéroroszország elleni 1-1-es döntetlen. A mérleget az ausztrálok elleni fiaskó teszi teljessé.

Leekens az FC Bruges játékosaként ötször nyerte meg a belga bajnokságot. A belga válogatott szerelését három összecsapáson ölthette magára. Edzőként szintén bajnoki címet ünnepelhetett az FC Bruges gárdájával. Legutóbb az iráni Traktor Szazit irányította. 

A magyar mellett az algériai, a tunéziai és a belga nemzeti együttesnek is volt a szövetségi kapitánya. 

Legfrissebb híreink