Bármikor eladhatják az Újpestet – bejelentés 

Fejlemény a címerről és a BL elődjének a trófeájáról.

Forrás:

Ebben az évben elsőként az nb1.hu foglalkozott azzal a témakörrel, méghozzá január 5-én, hogy ismét napirendre került, hogy új tulajdonosa legyen az Újpestnek.

A sztori egyébként legalább 3 éve húzódik, eleinte arról szóltak az érintett által később cáfolt hírek, hogy Garancsi István venné meg a lila-fehéreket, ám ő még mindig a MOL Fehérvár FC tulajdonosa.

Szeptember 17-én, Roderick Duchatelet, a jelenlegi tulajdonos az nb1.hu-nak adott nyilatkozatában jelentette be, hogy már két féllel is megállapodott a csapat eladásáról, ám az érdeklődőknek még nem áll elég anyagi forrás a rendelkezésükre ahhoz, hogy megvegyék az egyik legfontosabb magyar csapatok.

A jelek szerint viszont tovább gyorsulnak a tárgyalások, amikről megírtuk, hogy hónapokat vehetnek igénybe és vesznek is.

A goal.com magyarországi kiadásának a jelentése szerint „Szombaton hosszú idő után először rendeztek ismét szurkolói teremfoci-tornát a IV. kerületi fanatikusok. Az Újpest Család Kupának régebben is nagy hagyománya volt (Újpest Család Vándorkupa néven), amelyet tavaly szerettek volna újraéleszteni, azonban a koronavírus-járvány miatt a szervezők idénre halasztották az eseményt.”

A honlap beszámolójában ezután kiemelten fontos fejleményekre tér rá „A tornát is szervező Újpest 1885 Szurkolói Klub már évek óta kutatja azt a trófeát, amelyet az Újpest még 1930-ban, Genfben hódított el az akkor legrangosabb európai klubtorna, a Bajnokok Tornája során – amely a mai Bajnokok Ligája elődjének is tekinthető. A serleg azonban az 1990-es években eltűnt, és a kutatások nem hoztak eredményt, így a szurkolói klub úgy döntött, Szilágyi Erzsébet ötvösművésszel elkészíttetik a trófea pontos mását. Az erről szóló megállapodást a drukkerek előtt írták alá szombaton, a munka pedig megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe.

 

A másik nagy bejelentést Móring József Attila országgyűlési képviselő tette meg, s ez hozta a legnagyobb ovációt a csarnokban. A képviselő elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest tradicionális címere visszatérjen, s a klub új kezekbe kerüljön. Móring József azt is megosztotta a szurkolókkal, hogy ez már belátható közelségben van, napokon belül még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchatelettel, amely során reményei szerint pontot tesznek az ügy végére. Rövid szónoklatában Móring József a belgáról konzekvensen, mint távozó tulajdonosról beszélt.”

 

Az Újpest 1930-as diadaláról, és arról, hogy „a döntőnek, melyet az Újpest 3-0-ra megnyert a Slavia Praha ellen, nem akárki volt a játékvezetője. A dirigens bizonyos Sir Stanley Rous volt, akiről nem árt tudni néhány eléggé fontos dolgot.” 2018 november hetedikén számoltunk be részletesen és ez a linkre kattintva ki is derül.

Legfrissebb híreink