Barcelonából jelentjük: Rebrov a kezdőről is beszélt - videó

Sajtótájékoztatót tartottak a zöld-fehérek.

Forrás:

Az nb1.hu munkatársai jelenleg is Barcelonában tartózkodnak, ahol a Ferencváros holnap este 21 órakor rendkívül fontos Európa-liga csoportmérkőzést játszik az Espanyol ellen.

Serhiy Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokszor volt már hasonló helyzetben, előző csapatával, a Dinamo Kijevvel is játszott már igazi "hatpontos" derbiket a Bajnokok Ligájában, úgyhogy tudja, hogy egy ilyen sorozatra hogyan kell felkészülni, és az egész helyzetet kezelni.

Rebrov mester az nb1.hu kérdésére elmondta, hogy fantasztikus érzés az FTC sporttörténelmét közösen írni, hiszen 15 éve vártak erre a szurkolók és a csapat is. Hangsúlyozta, hogy egy bajnokcsapatról beszélünk, a meccsre kell koncentrálni és önbizalomtól duzzadva kell a pályára kimenni. A vezetőedző szerint nem szabad megijedniük senkitől, hiába egy rendkívül fontos meccsről van szó, itt mégis egy sorozatról beszélünk, amelybe bátran bele kell állni. A játékosaitól is csak azt kéri, hogy higyjenek benne, hogy ezeker a mérkőzéseket meg lehet nyerni, a Fradi pedig bajnokcsapatként jött ebbe a sorozatba.


 

 

"Skvarka nem áll készen a meccsre, még csak most kezdett el edzeni, viszont mindenki más, aki a keretben van, így a válogatottban megsérült Lovencsics Gergő is igen, de a kezdő 11-ről csak csütörtökön születik döntés" - jelentette ki Rebrov.

Az nb1.hu kérdésére Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa elmondta, hogy nagyon sokat jelent nekik a szurkolók jelenléte, értesüléseik szerint legalább ezren érkeznek a városba, akik közül sokan már ma (szerdán) itt vannak.

Dibusz szerint meccs közben is érzékelik a szurkolók jelenlétét, ami a pályán is rendkívül sokat jelent nekik. A hálóőr szerint fontos, hogy folyamatosan játékban vannak, így tudnak jól teljesíteni a bajnokságban és egy ilyen sorozatban is, mint az Európa-liga.

Legfrissebb híreink