Barcelona lenne a Fradi ellen a Diósgyőr

Feczkó Tamás elismerte az FTC kimagasló képességeit.

Forrás: DVTK

Az NB I-es tagságát az elmúlt években nem egyszer az utolsó pillanatban meghosszabbító Diósgyőr megint bajban van. Jelenleg az utolsó előtti, azaz kieső helyen áll a tabellán, ráadásul azt a bajnoki címvédő FTC-t fogadja, mely csapatról a miskolciak szakvezetője, Feczkó Tamás is elismeri, hogy kiemelkedik a honi élvonal mezőnyéből. Ráadásul a diósgyőriekre a Ferencváros elleni meccs után sem vár könnyű menet, mert az MTK, majd a Honvéd vendégei lesznek, utána az év utolsó fordulójában a Zalaegerszeget fogadják.

A Diósgyőr honlapja azt írja, a szakvezetés mindent megtesz a csapat sikeréért, mert már több szerkezeti felállásban is pályára küldte a kezdőcsapatot a bajnokságban, Mezőkövesden például a csupaszív középpályás, a gárda egyik legjobbja Márkvárt Dávid csatár volt.

„A saját játékunk mellett mindig figyelembe vesszük az ellenfél felállását is, ennek megfelelően alakítjuk ki a mérkőzésre a taktikánkat. A statikus mezőkövesdi belső védők ellen a mozgékonyságra építettünk. Láthatóan nem is tudtak eleinte mit kezdeni Márkvárt Dáviddal, két egymást követő kényszerítő után került rögtön az elején ziccerbe, majd ugyanő indította Stefan Dražićot, aki úgyszintén ziccerből lőhetett. Az első negyedórában kétszer is csak a kapussal álltunk szemben, de ezek az edzői húzások csak győzelem esetén nevezhetők jónak, ellenkező esetben csupán próbálkozásnak minősülnek” - mesélte Feczkó Tamás a dvtk.eu-nak.

Fontos lenne viszont, hogy Feczkó minél több játékosára tudjon számítani, ám ez nem így van még mindig:

„Molnár Gábor rehabilitációja tovább tart, még mindig gyógytornára jár, és nem edzésre. A csapatkapitányunk, Dejan Karan igazi harcos, már edzésre jelentkezett, de majd az orvosi stáb mondja ki, hogy szombaton pályára léphet-e. Serhii Shestakov pedig szinte elpusztíthatatlan, összevarrták a sebét, és szerdától százszázalékos intenzitású munkát végez.”

Minden mérkőzésen fontos a helyzetkihasználás, ám a Ferencváros ellen ez kiemelten igaz, mert Szerhij Rebrov csapata eddig csak 4 gólt kapott, ráadásul egyetlen csapat sem talált be egy mérkőzésen kétszer a kapujába.

„Ha tetszik, ha nem, ki kell mondani: az FTC kinőtte az OTP Bank Ligát. És ezt nem csak a nemzetközi színtéren elért eredmények, hanem az NB I-ben mutatott játékuk is alátámasztja. Mindegy, milyen összeállításban állnak fel, nagyon magabiztosan nyernek, néha még azt is megengedhetik maguknak, hogy csak annyit adjanak ki magukból, ami feltétlenül fontos. Mindent elmond, hogy 10 bajnokin négy gólt kaptak. Adott a feladat, úgy kell gazdálkodni a helyzetekkel, hogy elég legyen egy bravúros eredményre. Természetesen láttam a Barcelona elleni találkozójukat is, de a felkészülés során elsősorban az FTC Honvéd és MTK elleni bajnokiját vettük alapul, hiszen várhatóan ellenünk is azok játszanak, akik a bajnokikon szerepeltek. Az ellenfél keretének erősségéről sokat elárul, hogy a BL-keretből kimaradt, csak az NB I.-ben szereplő Varga Roland és Michal Škvarka egyaránt válogatott labdarúgó. A bajnokságban eddig senki nem tudta megőrizni a hálóját az FTC ellen, és a Bajnokok Ligájában is csak a Barcelona hozta le kapott gól nélkül a budapesti mérkőzést. Irigylésre méltó helyzetben van a kollégám, szinte mindegy, hogy a nyolc támadójából melyik négyet küldi pályára. Jól szervezett, nagyon koncentrált játékkal arra törekszünk, hogy mi legyünk a a következő csapat, amelyik megismétli a Barcelona teljesítményét.”

Fradi: levél Csányi Sándortól - NB1.hu

 

Feczkó Tamás tehát elmondta, miért emelkedik ki az FTC, és azt is, hogy várhatóan milyen összetételű csapattal léphetnek pályára azok a zöld-fehérek, akik a jövő héten Kijevben kiharcolhatják, hogy az Európa-ligába kerüljenek a BL-csoportjukból.

Bajnokok Ligája: Dj. Náksi dalt írt a Fradiról - NB1.hu

 

Az FTC-nek a születésnapja miatt  gratuláló levelet írt Csányi Sándor, az FTC elnöke, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott csapatról meg dalt írtak, aminek hamarosan jön a bemutatása.

Mint ahogyan az is lehetséges, hogy Diósgyőrben hamarosan új edzőt mutatnak be, a legesélyesebb jelölt is ismert már...

Bódog után még egy NB I-es vezetőedző állása lehet veszélyben - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink