Barátok előtt: játszhat-e a magyar válogatott a ZTE-Fradin?

Nem csak a zalaiak 2 fontos hiányzója a garantált!

Forrás:

A nemzetközi kupaszereplés miatt vannak elmaradt bajnoki mérkőzései a címvédő Ferencvárosnak, az egyiket vasárnap pótolják, méghozzá a ZTE elleni idegenbeli fellépést.

Mint ismeretes, a bajnokság sorsolása előtt a zalaiak többször is kérték, hogy újonc csapat lévén hagy játsszák az első hazai meccsüket a zöld-fehérek ellen. A kérés végül megértésre talált az MLSZ-nél, ám a párosítások elkészülte után a fővárosiak kérték a mérkőzés elhalasztását az El-meccsek miatt.

 

Pedig még a stadionban is felújítási munkálatokat végeztettek el a zalai vezetők (eredeti időpontra be is fejeződtek a munkálatok), hogy méltóképpen és megfelelőbb létszámban fogadhassák az FTC híveit. Azokat a Fradi-fanokat, akiknek a legjobb, legfontosabb magyarországi barátaiknak éppen a zalai ultrák számítanak.

 

De térjünk vissza a ZTE-re, mint csapatra. A zalaiak a legutóbbi fordulóban fontos, amolyan helyosztó jellegű mérkőzésen szenvedtek 1-0-s vereséget Miskolcon, és ami tetézi a bajt az az, hogy két alapember, Kocsis Gergő és Devecseri Szilárd is piros lapot kapott, így nem játszhatnak a zöld-fehérek ellen.

 

Sokakat foglalkoztat és az nb1.hu is több kérdést kapott a ZTE nemrég igazolt magyar válogatott játékosával, Stieber Zoltánnal kapcsolatban, aki 67 percig volt a pályán Miskolcon. Stieber ugye a mérkőzés eredeti időpontjában nem volt még a zalaiak játékosa. És ugye sokan emlékeznek még arra a korszakra a magyar labdarúgással kapcsolatban, amikor halasztott mérkőzéseken csak azok léphettek pályára, akik az eredeti időpontban érvényes játékengedéllyel rendelkeztek.

 

Ez a korszak – sok más velejárójával együtt – már elmúlt, így ha Dobos Barna szakmai vezető is úgy dönt, Stieber ott lehet a pályán a zöld-fehérek ellen.

A rangadóra egyébként bármikor elfogyhatnak az elővételes jegyek, a szervezők úgy készülnek, hogy tele lesz vasárnap a zalai aréna.

A lelátón mindenképpen barátokkal, akik előtt élvezetes, lüktető meccset játszhat a két csapat.

Mert az atmoszféra garantált!

Legfrissebb híreink