Balogh Balázs szerint élesek lesznek a bajnoki rajtra

Budapest – A lilák az idei alapozással megtörik a monotonitást.

Forrás: ujpestfc.hu

 

Az Újpest FC játékosai hétfőnk találkoznak újra egymással, és kezdik meg a felkészülést a február középen induló bajokságra, így újra élet költözik a Megyeri úti öltözőbe. Az utolsó „szabad” hétvége előtt az NB1.hu év válogatottjába is bekerülő Balogh Balázs nyilatkozott a lila-fehérek honlapjának.

 

– Az edzők milyen útravalókkal és tanácsokkal engedtek el titeket az ünnepekre?

– Erőnléti edzőnk a szünet előtt mindenki számára egyéni edzéstervet készített. A programban leírtak alapján mindenkinek december 19-én kellett elkezdenie a tréninget. A papírokon elsősorban erősítő- és futógyakorlatok voltak, ezek segítenek szinten tartani az erőnlétet és egy jó alapot is ad a felkészülés megkezdésére. Én a programot becsülettel végigcsináltam, és hiszek benne, hogy így tett az összes csapattársam is.

 

– Az előírtakon túl végeztél különmunkákat is?

– Természetesen, hiszen fontos számomra, hogy a megszokott ritmusomból ne essek ki. Napi kétszer plusz edzéseket csináltam, valamint rendszeresen fociztam/focizom a barátaimmal. Persze ezek a mozgásformák nem pótolják teljesen a profi edzéseket, így már nagyon várom a hétfőt, hogy újra együtt legyen a csapat, és a többiekkel együtt megkezdjük a kemény munkát a tavaszi szezonra.

 

– A megszokottakkal ellentétben idén télen Ciprusra utazik a csapat edzőtáborozni. Te jártál már ott?

– Személy szerint én még nem voltam ciprusi edzőtáborban, és így van ezzel elég sok csapattársam is, ezért sokan, sokféle kérdéssel bombáztunk Kovács Zoltánt (Az Újpest kapusa hazatérése előtt három évet védett Cipruson), aki csak dicsérni tudta a szigeti körülményeket. Úgy gondolom, a már ilyenkor megszokottnak mondható törökországi tábor helyett az új hely választása jó ötlet volt, hisz’ egy kicsit megtöri a monotonitást.

 

– Milyen edzésekre számítasz a felkészülési idő alatt?

– Régóta dolgozunk már a jelenlegi szakmai stábbal, így ők pontosan tudják, hogy ebben az előttünk álló öt hétben milyen és mekkora terhelést kell ahhoz kapnunk, hogy a lehető legjobb formában legyünk a február tizenegyedikei Magyar Kupa meccsünkre, majd a február tizennyolcadikai bajnoki mérkőzésünkre.

 

– Az idei ciprusi edzőtáborban három felkészülési mérkőzést fogtok játszani, többek között a Levszki Szófia és az FK Teplice csapata ellen. Mire számítasz ezeken a meccseken?

– Ezek a felkészülési mérkőzések más ritmusban zajlanak, mint egy hazai bajnoki találkozó. Hozzászoktunk már, hogy az edzőtáboraink alkalmával igen jó erőt képviselő ellenfelekkel játszunk felkészülési mérkőzéseket. Ahogy visszaemlékszem az ilyenkor játszott mérkőzéseinkre, a dominanciánk ugyanúgy működik ezeken a találkozókon, mint otthon. Emlékszem a tavaly ilyenkor az FC Nürnberg ellen vívott párharcunkra, ahol mi szereztük meg a vezetést, később ellenfelünk egyenlített, sajnos a sokáig döntetlenre álló mérkőzést a nyolcvanhatodik percben vesztettük el. Ne feledjük, abban a szezonban a Nürnberg a német másodosztályban a harmadik helyen végzett. Visszatérve az idei táborra, úgy vélem, a lekötött mérkőzések jó formába fogják hozni a csapatot február közepére.

Legfrissebb híreink