Balogh Balázs: „A Jóisten most Gera Zolival volt”

Budapest – Az újpesti középpályás egyelőre nem foglalkozik a jövőjével.

Forrás: 444.hu

Szombat este az Újpest 1-0-ra kikapott a Ferencvárostól, így nem tudta begyűjteni története 10. Magyar Kupa győzelmét. A lila-fehérek játékosa, Balogh Balázs balhátvédként kezdte a mérkőzést, később Kylian Hazard sérülése miatt felkerült a középpálya jobb oldalára. Az éles váltásról a lila-fehérek játékosa beszélt az nb1.hu-nak a lefújás után.

 

– Közvetlenül a meccs előtt tudtam meg, hogy balhátvéd leszek, de ez van. Ott kell játszanom, ahová az edző betesz – mondta Balogh Balázs, aki Kylian Hazard sérülése miatt a 33. perctől kezdve jobb oldali középpályását játszott – Azt mondják rólam, hogy univerzális játékos vagyok, de ember legyen a talpán, aki ennyi pozícióban helyt tud állni egy meccsen belül. Hátulról támadó posztra átváltani nem volt könnyű, kellett pár perc mire megszoktam, hiszen más játékszituációk vannak. Sajnálom, hogy nem nyertünk.

 

Az Újpest ebben az idényben negyedszer találkozott a Ferencvárossal, de ezúttal nem tudott gólt szerezni. Talán pont a kupadöntő volt az egyetlen, amely a játékot tekintve nem volt túl látványos.

 

– Biztos, hogy az utóbbi mérkőzésekből a Ferencváros sokat tanult. Kielemezték a játékunkat és pontosan tudták, hogy le fogjuk őket támadni, és agresszíven fogunk játszani. Tudták, hogyha győzni akarnak, akkor a támadóharmadban több párharcot kell nyerniük. Böde Dani a felívelt labdákat jól tartja meg, ezekből voltak helyzeteik. Úgy érzem, nem volt gond a játékunkkal. Ez egy ki-ki mérkőzés volt, igazi egygólos meccset, amit most a Fradi szerzett meg. A Jóisten most Gera Zolival volt – folytatta Balogh Balázs, aki a Videoton elleni mérkőzés után azt mondta honlapunknak, hogy lehetséges, hogy a kupadöntő lesz az utolsó újpesti fellépése, azonban hét közben váratlanul szerződést hosszabbított.

 

– Egyelőre nem szeretnék a jövővel foglalkozni. Szeretném kipihenni magam. Úgy érzem jó szezont zártam, a második legtöbb gólpasszt adtam. Félévkor, majd a szezon végén is bekerültem az év csapatába, két különböző pozícióban. Nem vagyok csalódott. Imádok futballozni, imádok edzeni, és imádom Újpestet is. Hat éve vagyok itt, meglátjuk mit hoz az élet – értékelt a 25 éves középpályás.

Legfrissebb híreink