Báló Tamás szerint előre kell tekinteni

Az őszt is értékelte a Paks csapatkapitánya.

Forrás: paksifc.hu

Elkezdődött Pakson is a felkészülés, ennek okán kérdezte a klub honlapja a csapatkapitányt az őszi félévről, a felkészülésről, a jövőről. Íme, a beszélgetés:
 
Alig pár nap kihagyás után újból együtt a csapat… 
 
Igen, de én már nagyon vártam a felkészülést, jó volt újra találkozni a csapattársakkal. Szerencsére a mindösszesen két és fél - három hét pihenő miatt nem kezdünk mindent elölről, és kellett is a csapatnak ez a kis szünet. 
 
Tizennyolc bajnoki mérkőzés van mögöttünk, hogyan értékeled az eddigieket? 
 
Nyilvánvalóan felemás érzéseim vannak, mivel végezhettünk volna előrébb is, és gyűjthettünk volna több pontot is az ősz folyamán. A Puskás Akadémia vagy a DVSC elleni mérkőzések kicsin múltak, remélem, az ott elhullajtott pontok nem fognak a végelszámolásban számítani. Úgy gondolom, a mögöttünk hagyott fél évet le kell zárni, előre kell tekinteni. Most, a téli felkészülési időszakban azért dolgozunk, hogy február elejére már topformában legyen az egész csapat. 
 
Tíz NBI-es találkozón kaptál lehetőséget. Hogy látod a saját formád? 
 
Az ember soha nem elégedett magával, én is elégedetlen vagyok. Ugyanakkor azt érzem, jól szálltam be a meccsekben, és jól is éreztem magam a pályán, bizonyítottam, megháláltam, hogy mesterünk ismét játéklehetőségeket biztosított számomra. Sajnos voltak olyan összecsapásaink, mint például a Ferencváros vagy a Vidi elleni találkozónk, amikor az egész csapat gyengébben játszott. 
 
Mik a személyes terveid a tavaszi szezonra? 
 
Szeretnék minél többet kihozni magamból, és szeretnék sérülésmentesen minél jobb erőben lenni. Ha ezeket megvalósítom, el tudom érni azt a teljesítményt, amit szeretnék, ezzel hozzátehetem a saját részem a csapat motorjához. 
 
Visszatérve a felkészülésre, négy edzőmérkőzésünk lesz a beleki tábor alatt. Hogy látod, mire számíthatunk ezeket a találkozókon? 
 
Az iram tekintetében jó összecsapásokat várok, Törökországban általában mindig jó mérkőzéseket szoktunk játszani. Egyáltalán nem lebecsülve a hazai ellenfeleket, de sajnos itthon nem lehetséges ilyen felkészülési mérkőzéseket játszani, külföldi csapatok ellen mindig jobb játszani. Jövő héten is felvesszük majd a kesztyűt, de elsősorban az összeszokáson lesz a hangsúly. 
 
Mindösszesen másfél héttel a visszatérést követően már az MTK ellen játszunk az OTP Bank Ligában. Elég lesz az idő a megfelelő forma eléréséhez? 
 
Profi stábbal dolgozunk, akik tudják, hogyan legyünk frissek addigra. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk időzíteni e tekintetben.

Legfrissebb híreink