Balhé: magyar vagy román válogatott lesz a Puskás játékosa? - reakció

Keményen bekérdezték a jelenleg a Sepsinél futballozó tehetséget.

Forrás: pfla.hu

Társoldalunk, az erdelysport.hu írt arról, hogy „Az FRF alszik, a Sepsi pedig profitál Magyarország Románia-ellenes stratégiájából” címmel jelent meg csütörtökön cikk Románia egyetlen sportnapilapjában, a Gazeta Sporturilorban, amelyben a szerzők burkolatlan nacionalizmussal támadják nem csak a Sepsit és Magyarországot, ezen belül pedig a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), de ostorozzák a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) is.

"A Sepsi profitál Magyarország Románia-ellenes stratégiájából"

 

A vita tárgya „természetesen” Tamás Nándor. A Kézdivásárhelyen született 20 éves támadóról már korábban is cikkeztek, azt állítva, hogy Magyarország – többedmagával - „el akarja őt lopni” Romániától, tekintve, hogy klubja, a Puskás Akadémia nem engedi el őt a román utánpótlás-válogatottakhoz. Ahol pedig az U17-es és U18-as korosztály egyik nagy ígérete volt, de 2017 decembere óta „nem volt szabad” pályára lépnie román színekben. A cikk szerint az FRF felvette a kapcsolatot a Puskás Akadémiával, de nem jutottak dűlőre, miközben az MLSZ minden követ megmozgat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) annak érdekében, hogy Tamás pályára léphessen piros-fehér-zöldben. Választ egyelőre nem kaptak, írja a lap.

Miként kerül a képbe a Sepsi? Nos, Tamás ugye január óta a Sepsi csapatában szerepel kölcsönben. Másrészt a román Liga 1 csapatait a versenyszabályzat arra kötelezi, hogy végig a pályán kell lennie legalább egy olyan játékosnak, aki jogosult arra, hogy szerepeljen a román U21-es válogatottban. Egy másik játékosnak pedig ott kell lennie a kezdőben. Nem elég, írja a GSP, hogy a klubok az idei szezon eddigi 175 meccsén 114-szer már az első félidőben, 49-szer már az első tíz percben, mi több, hat alkalommal már az első percben lecserélték az egyik fiatalt, a Sepsi ráadásul egy olyan játékost szerepeltet U21-esként, aki nem léphet pályára a román U21-es válogatottban. Márpedig amennyiben Tamás Nándor nem akar vagy nem teheti meg, hogy elfogadja az U21-es válogatott meghívót, akkor az FRF vagy tiltsa el, ha már „hazaigazolt”, vagy legalább ne lehessen vele betölteni az egyik U21-es helyet a csapatban, hőbörög a sportnapilap.

A szombat esti, Dinamo-Sepsi (0-0) bajnoki után a gsp.ro rákérdezett Tamásnál a helyzetre.

"Csak a játékra szeretnék koncentrálni és arra, hogy minél jobban elvégezzem a munkát a pályán. Ha jönne egy meghívó a román válogatottba, elgondolkodnék rajta, hisz sosem mondtam nemet Romániának - itt születtem, de otthon magyarul beszélünk. A döntést akkor hozom meg, ha valóban érkezik meghívó. A Puskás Akadémiánál azt mondták, ők azt szeretnék, ha a magyar válogatottat erősíteném" - mondta.

Legfrissebb híreink