Baki döntött, tényleg ezüstérmes lesz az MTK?

Dunaújváros – A legutolsó pillanatban ütött be a remek edzői meglátás.

Forrás:

Kelemen Dávid betegsége miatt nem lehetett megrendezni még februárban a Paks-MTK mérkőzést, a pótlásra most került sor. És amint arra számítani lehetett, igen komoly tétje volt a találkozónak. A kezdés előtt a következőket lehetett tudni: az MTK a második volt 47 ponttal, a kék-fehérek, győzelmük esetén, ötpontos előnyre tehettek volna szert a harmadik Debrecen előtt. Paksi diadal után a tolnaiak maradtak volna a hetedikek, de csak három pontra lettek volna lemaradva a jelenlegi bronzérmes Loki mögött.

 

A szünetig nem bírtak egymással a felek: eleinte a tolnaiak voltak aktívabbak, majd feljöttek a kék-fehérek, de a kapusok magabiztosan oldották meg a feladataikat. Amint arra számítani lehetett, hatalmas volt a taktikai harc.

 

Fordulás után egyre jobb lett a meccs, amit jelzett, hogy az események is megsűrűsödtek.  Legfőképpen azután, ahogy közeledtünk a hajrához. Kísérleteztek a játékosok szabadrúgásból, átlövésből, beadás és gyors kontra után, de a gól az csak nem akart összejönni. Egészen a 92. percig, amikor Baki, akit a karmester Kanta helyére küldött a pályára Teodoru Vaszilisz, fejjel szerezte meg a győztes gólt. Amúgy a Paks is megérdemelt volna legalább egy pontot.

 

A meccs után azt lehet tudni, hogy a második MTK-nak öt pontra nőtt az előnye a harmadik Loki előtt, míg a Paks helyzete semmi sem változott.

 

A kék-fehérek nagy lépést tettek azért, hogy ezüstérmesek lehessenek!

 

MTK-Paks 1-0 Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink