Bajnokok Ligája: magyar tehetség a kispadon, aki remek gólokra képes - videók

Irány a felnőtt válogatott?

Forrás: Puskás Akadémia

Németh András dél-afrikai magyar származású utánpótlás-válogatott labdarúgó, csatár, a Genk játékosa.

Németh Dél-Afrikában, Fokvárosban született 2002 novemberében, édesapja magyar, édesanyja dél-afrikai származású. Utánpótlás-játékosként a magyar korosztályos csapatokban szerepelt. 2019-ben az U17-es válogatottal szerepelt az Európa- és világbajnokságon.

Pályafutása kezdetén a Vasas Kubala Akadémián ismerkedett a sportág alapjaival, majd 2016-ban került Belgiumba, előbb a Sporting Hasselt, majd a Genk csapatához. A 2018-as Puskás–Suzuki-kupát megnyerte a belga klub korosztályos csapatával. Ő lett a torna gólkirálya. 2018 októberében profi szerződést írt alá a Genkkel. A 2019-2020-as szezonban pályára lépett az UEFA Ifjúsági Ligában. A szezon második felére klubja kölcsönadta a másodosztályú Lommelnek, ott azonban csak két mérkőzésen lépett pályára, miután a koronavírus-járvány miatt a bajnokságot félbeszakították. 2020 augusztusában három évvel meghosszabbította a szerződését a Genkkel. 2021 májusában bekerült a Genk Antwerp elleni bajnokira nevezett felnőtt keretébe.

Tegnap a Bajnokok Ligája selejtezőjében Az ukrán Sahtar Donyeck 2-1-re győzött a belga KRC Genk otthonában, Németh kispados volt a hazaiaknál.

Németh kisebb sérülés miatt kihagyta a szezon rajtját, de egyébként végig az első csapattal edzett. Hozzáállását, szorgalmát példamutatónak tartják, így nagy jövőt jósolnak neki.

Tiszta szívből reméljük, hogy sikeres karriert fut majd be klubcsapatában és a magyar válogatottban is, mert már korábban arról nyilatkozott, hogy a nemzeti csapatunkban szerepelhessen az utúnpótlás-válogatottak után.

És íme, néhány videó a 2018-as Puskás-Suzuki-kupáról, amit megnyert a csapatával és gólkirály lett.

Bomba a Real Madridnak (a videó alap felirata rossz, ami elsőre látható - a szerk.)

PANATHINAIKOSZ-HONVÉD

(null)

Remek fejes a döntőben a Puskás Akadémiának

NAGY CSATA A BELGÁK ELLEN

(null)

2018: Végeredmény – Puskás Suzuki Kupa, döntő
Puskás Akadémia–KRC Genk 1–3 (0–1)

Gólszerző: Komáromi (57.), illetve Németh (31.), Ardjouma (43.), Limbombe (61.)
Puskás Akadémia: Ásványi – Dankó, Koch, Posztobányi, Körmendi – Radics, Sipos, Kocsis (Komáromi), Magyar (Papp M.) – Skribek (Nagy Z.), Papp L. (Papp M.)
KRC Genk: Seppe – Ardjouma, Coomans (Bahadir), Leliendal, Youri – Balouk (Cappelletti), Theo (Van Rosmalen), El Basra, Limbombe – Takidine (Boujemaoui), Németh

A 2018-as Puskás–Suzuki-kupa végeredménye:

1. KRC Genk
2. Puskás Akadémia
3. CR Flamengo
4. Sporting CP
5. Real Madrid CF
6. FC Bayern München
7. Panathinaikosz
8. Budapest Honvéd

Egyéni díjak:
A legjobb játékos:
Reinier Jesus Carvalho (Flamengo)
Gólkirály: Németh András (KRC Genk)
A legjobb kapus: Bastians Seppe (KRC Genk)

A torna álomcsapata:
Bastians Seppe (KRC Genk) – Carlos Silva (Sporting CP), Julio Rafael Escorcia (Real Madrid CF), José Ítalo (CR Flamengo) – Sipos Zoltán (Puskás Akadémia), Radics Márton (Puskás Akadémia), Félix Correia (Sporting CP), Ilias Takidine (KRC Genk) – Reinier (Flamengo), Német András (KRC Genk), Alex Bazdrigiannis (FC Bayern München)

Legfrissebb híreink