Bajnoki cím után: Németh Krisztián távozhat?

Változások lehetnek az MLS-győztesnél.

Forrás: Columbus Crew SC/Facebook

Korábban már beszámoltunk róla, Németh Krisztián lett az első magyar futballista, aki bajnok lett az USA-ban, miután csapata a Columbus Crew megnyerte az MLS nagydöntőjét. Azon a meccsen nem lépett pályára a magyar válogatott játékos, a kispadról nézte végig az összecsapást.

 

USA: ezt még nem élte át magyar futballista - videó, képek - NB1.hu

 

 

Azonban úgy tűnik, hogy Németh szolgálataira már nem számít a továbbiakban a tengerentúli csapat. Az SBI Soccer vezető szerkesztője, Larry Henry Jr. a Twitteren az írta, hogy a Crew nem kíván élni a hosszabbítás lehetőségével Andrew Tarbell, Fatai Alashe, Youness Mokhtar, Jordan Hamilton és Németh Krisztián esetében. Waylon Francis, Emmanuel Boateng, Hector Jimenez és Fanendo Adi is lejárt, de ezzel a négy játékossal még tárgyalásokat folytat a klub.

FRISSÍTÉS, 18.59, AZ MTI JELENTÉSE:

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) győztese, a Columbus Crew nem számít jövőre magyar válogatott csatárára, Németh Krisztiánra.

A története második bajnoki címét múlt héten begyűjtő klub honlapján közölte a 2021-es csapatával kapcsolatos döntéseit, és jelezte, hogy kik azok a mostani együttesből, akiktől elbúcsúzik. Ezek közé a futballisták közé tartozik a magyar támadó is.

Németh Krisztián októberben tért vissza az MLS-be, és akkor fél plusz egyéves szerződést írt alá, a Columbus azonban nem él az opciós jogával.

A Crew a szombati nagydöntőben hazai pályán 3-0-ra legyőzte a címvédő Seattle Sounderst, és 2008 után lett újra bajnok.

Legfrissebb híreink