Bajnok a Fradi! A hölgyek is duplázni tudtak

Budapest – Az FTC idegenben is legyőzte az MTK-t, megvédte a bajnoki címét.

Forrás: mlsz.hu

A Ferencváros női labdarúgó-csapata idegenben is nyert az MTK ellen (1-3), így kettős győzelemmel védte meg bajnoki címét!

 

A Jet-Sol Liga bajnoki aranycsatájának második mérkőzésén az MTK-ra nemcsak azért várt nehéz feladat, mert elveszítette az első mérkőzést, hanem azért is, mert a lélektani előny többszörösen is az ellenfélé volt: ebben az idényben a kék-fehérek egyszer sem tudták legyőzni a Fradit, pedig hatszor is összemérték tudásukat a felek. És akkor még nem szóltunk az előző idény végén a zöld-fehérekkel szemben elvesztett bajnoki- és kupadöntőről...

 

A Fradinak az egymás elleni eredmények mellett önbizalmat adhatott, hogy múlt szerdán sikerült megvédenie címét a Magyar Kupában, a Budapest Honvéd magabiztos, 5-0-ás legyőzésével. A Ferencváros vezetőedzője, Dörnyei Balázs korábban azt nyilatkozta: csapata két mérkőzésen szeretné eldöntené a párharcot, ezt az elhatározást támasztotta alá, hogy csapata már az első percekben mezőnyfölényre tett szert, és viszonylag könnyen ráerőltette akaratát ellenfelére. A vendégek a 15. percben megszerezték a vezetést, a Hummel-Smuczer Angéla sérülése miatt átmenetileg tíz emberrel játszó hazaiak a felezővonalnál elveszítették a labdát, amit Orji szerzett meg, egy kényszerítőt követően kapura tört, majd higgadtan a hálóba passzolt (0-1).

 

A 26. percben megszületett a második ferencvárosi találat, ezúttal is Orji alakított ki helyzetet, a bal oldalon két védőn is áthámozta magát, majd az alapvonal közeléből visszatette a labdát Kocsán Petrának, aki 6 méterről a léc alá helyezett (0-2). Az MTK a játékrész végéig nem tudott igazán komoly lehetőséget kialakítani Németh Júlia kapuja előtt, a Ferencváros megérdemelt előnnyel térhetett pihenőre a szünetben.

 

A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az MTK, veszélyesebben játszott ellenfelénél, de ahelyett, hogy közelebb került volna ellenfeléhez, a 65. percben a Ferencváros talált a kapuba, egy jobb oldali szabadrúgást követően a védők nem tudtak felszabadítani, Csigi Eszterhez került a labda, aki 5 méterről a hálóba passzolt (0-3).

 

Az MTK nem omlott össze, hamar visszaállította a kétgólos különbséget: a 67. percben Nagy Lilla szerzett labdát a Ferencváros térfelén, senkitől sem zavartatva fordult kapura, és 10 méterről a jobb alsó sarokba passzolt (1-3). A szépítő gól nem hozta fel a házigazdákat, találatuk után elmaradoztak az MTK-helyzetek, inkább a Ferencváros alakított ki lehetőségeket. A hajrában még megpróbált egy utolsó rohamot indítani a kék-fehér együttes, de siker nélkül, a Ferencváros 3-1-re nyert, és a Förch Női Magyar Kupa után a Jet-Sol Ligában is megvédte címét, míg az MTK Hungáriának ebben az idényben is be kellett érnie a bajnoki ezüstéremmel.

 

NB I, bajnoki döntő, 2. mérkőzés

MTK-FTC 1-3 (0-2)

G.:Nagy L. (67.) ill. Orji (14.), Kocsán (26.), Csigi (66.)

 

MTK: Varga L. - Csányi, Demeter, Pinczi, Herczeg - Nagy L., Hummel-Smuczer (Diószegi, 16., Pádár, 46.) - Nagy Á., Farádi, Kaján - Palkovics

FTC:Németh J. - Mosdóczi, Zlidnis (Gruber, 73.), Csigi, Nagypál - Horváth Zs., Fenyvesi - Kocsán (Vidovenyecz, 81.), Addo (Zágor, 61.), Cankovic - Orji

Sárga:Herczeg A. (25.), Zlidnis (41.), Csigi (45.), Farádi (87.), Zágor (92.)

Legfrissebb híreink