Bajban volt a magyar női válogatott repülőgépe

Ma már viszont lesz meccs.

Forrás: mlsz.hu

Női A-válogatottunkat hétfő délelőtt megérkezett a Feröer-szigetekre, ahol kedden, 19.00-kor játszik vb-selejtező mérkőzést. A két ország válogatottja most először szerepel egymás ellen - írta meg a hivatalos oldalán az MLSZ.

Felnőtt női válogatottunk eredetileg szombaton érkezett volna meg a vágari repülőtérre, de ezt a tervet az időjárás meghiúsította – ekkor repülőgépe nem tudott biztonságosan landolni a szigeten, ezért visszatért Galsgowba, ahol az előző vb-selejtezőjét vívta az együttes. Hétfőn aztán már sikeresen landolt a gép és a csapat megérkezett Tórshavnbe, a keddi mérkőzés helyszínére.

Nem tartott a válogatottal Sipos Lilla, aki a skótok elleni mérkőzés 14. percében térdsérülést szenvedett és a találkozó után haza is utazott Magyarországra. Nem léphet pályára kedden Fördős Beatrix sem, aki szintén megsérült, illetve csapatkapitányunk, Csiszár Henrietta játéka is kérdéses.

Vb-selejtező csoportunk két olyan csapata találkozik kedden, amelyik még nem szerzett pontot, Feröer-szigetek egyelőre az utolsó helyen áll. Válogatottunk elsődleges célja a selejtezősorozatban, hogy előrelépjen és a következő sorsolásra már a harmadik kalapból készülhessen.

A feröeri csapat jelenleg a 95. a FIFA világranglistáján, míg mi a 44. helyet foglaljuk el az augusztus végén frissített tabellán. A találkozó abból a szempontból biztosan különleges lesz, hogy a két válogatott korábban még sosem mérkőzött meg egymással.

A találkozót az m4sport.hu fogja élőben közvetíteni.

– Az már kialakult, ki alkotja majd a holnapi kezdőcsapatot. A feröeriek általában három különböző felállást alkalmaznak, Spanyolország ellen 5-4-1-es, Skócia ellen 5-3-2-es, kisebb csapatok ellen pedig a 4-1-4-1-es formációt választják. Sokat tanulmányoztuk a játékukat és azt gondolom, középpályás letámadással és kontratámadásokkal fognak készülni ellenünk. Én azt szeretném látni a csapatomtól, hogy  alkalmazzák a mérkőzésen mindazt, amit megbeszéltünk és az edzéseken gyakoroltunk. Bízom benne, ugyanazt a teljesítményt hozzák a játékosaim, mint Skócia ellen, amikor nagyon agresszívek és koncentráltak voltak – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

A szövetségi kapitány természetesen a skóciai maradásról is beszélt:

– Nehéz helyzetben voltunk, meg kellett oldanunk a maradásunkat és alkalmazkodnunk kellett. De a lányok végig pozitívak maradtak. Igyekeztem úgy alakítani a programot, hogy a lányok se gondolkodjanak a helyzeten, hanem tegyük a dolgunkat.

A szövetségi kapitány hétfőn, kora este meg is tartotta a csapat hivatalos edzését, amelyen a leginkább a keddi taktikát gyakorolták.

Legfrissebb híreink