Bajban a Diósgyőr: "történelmet" írt a spanyol edző

Fernando erre a rekordra nem igazán lehet büszke.

Forrás: Farkas Zsolt/ nb1.hu

A kiesés elől menekülő DVTK a legutóbbi két fordulóban a fővárosban lépett pályára. A miskolciak mindkét budapesti túrája komoly pofonnal zárult, Fernando Fernández csapata előbb az Újpesttől szenvedett 5-0-s vereséget, majd a Ferencváros mosta fel a diósgyőriekkel a padlót, a listavezető 7-0-ra diadalmaskodott. A két fiaskót követően a 11. helyen áll jelenleg a piros-fehér együttes, a 10. pozíciót birtokló Kisvárda ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a DVTK. 
 
Az Észak Magyarország című újság összegyűjtötte a DVTK legsúlyosabb élvonalbeli vereségeit. Az összeállításból kiderül, hogy a szombati égést megelőzően legutóbb az Újpest ellen szenvedtek hétgólos vereséget a miskolciak, ezt a meccset 1973 márciusában rendezték. A lap arra is rávilágít, hogy Fernando "történelmet ír", hiszen a DVTK történetében ő az első mester, aki két egymást követő meccsen legalább ötgólos vereséget szenved. Tomecskó József szintén közel állt ehhez a "bravúrhoz", de az Újpest elleni 5-0 után a Szegedtől "csak" 5-1-re kaptak ki Tomecskó tanítványai.
 
A DVTK a hétvégén a Puskás Akadémiát látja vendégül. Nagy kérdés, hogy a felcsútiak ellen mennyire lesz stabil a csapat hátsó alakzata...
 

Legfrissebb híreink