Az Újpest vezetőedzője ellentmondott Böde Dánielnek

A címerügyről is elmondta a véleményét.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

2013 óta az Újpest vezetőedzője Nebojsa Vignjevics, aki így a legtöbb ideje egy gárdánál dolgozó szakvezető a magyar élvonalban. Nyert már Magyar Kupát a lila-fehérekkel, méghozzá kétszer, ám a bajnoki cím még egyszer sem jött össze az irányításával. Az aranyéremre 1998 óta vágynak a klubnál – főleg a drukkerek – de például tegnap jeleztük, Böde Dániel, a Paksra visszatérő támadó azt mondta, az FTC és a Vidi évekre kibérelte magának az első két helyet. 
 
Vingjevics is megemlítette a két klubot, ám azt mondta a Blikknek adott nyilatkozatában, hogy megelőzhetőek:
 
„Nem panaszkodom, nem keresek kifogásokat, mert más klubnak több pénze van. Már csak azért sem, mert bízom a játékosaimban, úgy tekintek rájuk, hogy legalább annyira jók, mint a Vidi és a Fradi focistái. Motiváltak, a legjobb teljesítményt akarják nyújtani, és szeretnék legyőzni a riválisokat. Nemcsak rajtuk, rajtunk is nagy a nyomás, hogy eredményesek legyünk. Álomszerű lenne, és természetesen mindent el is követünk annak érdekében, hogy már a következő szezon végén bajnokok legyünk. Nagyon nehéz megszerezni az első helyet, de hiszünk magunkban. Az a célunk, hogy trófeával zárjuk a szezont.”
 

Legkésőbb a bajnokság végére kiderül, van/volt-e szakmai valóságalapja a lilák trénerének mondanivalójának, vagy csak azt nyilatkozta, amit a drukkerek hallani akarnának.
 
A napilap a címerügyről is megkérdezte a szakembert, itt viszont azt mondta, ami tényleg a lényeg:
 
„Nagyon sokat köszönhetünk a drukkereinknek, akik mindig fantasztikusan biztatnak bennünket, a szurkolótáborunk a csapat tizenkettedik játékosa. És ezt nem csak udvariasságból mondom, tényleg így is gondolom... Úgy érzem, jó a kapcsolatom velük. A címerügyet nagyon sajnálom, ez olyan téma, amelybe sajnos nincs beleszólásom, de bízom benne, hogy a lehető leghamarabb megoldódik a probléma. Mert csak együtt lehetünk sikeresek.”

Legfrissebb híreink