Az Újpest után majdnem a Kisvárda gyepszőnyege is tönkrement

Elkezdték a javítási munkálatokat.

Forrás: Kisvárda

Újabb csapat hazai pályája lehet veszélyben az Újpest után, a Kisvárda stadionja gyepét is megviselte a február.

A negyedik hazai meccsükre készülnek Bódogék a Várkerti Stadionban, már a DVTK ellei meccsen sem volt ideális állapotban a gyep. A folyamatos terhelés és a csapadékos időjárás sem tett jót a fűnek. Azonban már kedvezőbbre fordult az időjárás, így a stadion dolgozó mindent megtesznek azért, hogy a Paksot már megfelelő körülmények között tudják fogadni.

Vakarcs Ferenc gyepmester így nyilatkozott a munkálatokról:

,,A tavasziasra fordult időjárást kihasználva ezeket a napokat arra használjuk, hogy próbáljunk javítani a pálya állapotán. Kedden délután az úgynevezett lyuggalást végeztük, egy speciális gép segítségével sűrűn lyukakat ütöttünk a talajba, hogy az könnyebben záródjon, a vizet elengedje, illetve gyorsabban meginduljon a fű vegetációja. A most még látható apró lyukak két nap múlva eltűnnek, és biztos vagyok benne, hogy szombatra sokat fog javulni a pálya állapota.”

Mint már korábban beszámoltunk róla, az újpesti Szusza Ferenc Stadion gyepének az állapota annyira nincsen rendben, hogy ,,országjárásra" kényszerülnek a lila-fehérek. Az első idei fordulóban annyira tönkrement a pálya, hogy az MLSZ nem engedi jelenleg, hogy NB I-es mérkőzést rendezzenek a Szuszában. Emiatt előbb a Derbit kellett halasztani, majd a Kaposvárral cserélte fel a pályaválasztói jogát az Újpest. Mára viszont kiderült, hogy valószínűleg április elején térhetnek haza a lilák, a 23. és 25. forduló meccseit Zalaegerszegen fogják majd lejátszani.

Legfrissebb híreink