Az Újpest több kulcsjátékosa is sérüléssel bajlódik a rajt előtt

Budapest – A Honvéd ellen Balajcza Szabolcs sem védhet eltiltás miatt.

Forrás: ujpestfc.hu

Az OTP Bank Liga 2016-2017-es szezonjának nyitófordulójában az Újpest az Illovszky Rudolf Stadionban fogadja a Bp. Honvédot fővárosi rangadón. Az előjelek nem éppen kedvezőek a lila-fehérek számára, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy 2014-es átigazolás miatt kizárta a klubot két átigazolási időszakból, így nem érkezett senki, aki erősítést jelenthetne.

 

Ha ez nem volna elég, számos kulcsjátékos sem léphet pályára a Honvéd ellen. Az Újpest csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs még az előző bajnokság utolsó fordulójában kapott piros lapot a Videoton ellen, így ő csak a lelátóról nézheti majd az összecsapást.

 

Jonathan Heris combjával több probléma is volt tavasszal, a középső védő végül június elején kés alá feküdt.

 

– A sérülésem jellege miatt lassan haladunk, napról-napra jobb a lábam, de nem szabad semmit sem siettetnem. Szeretnék minél előbb egészséges lenni, és minden erőmmel azon vagyok, hogy ez megtörténjen – mondta Jonathan Heris az ujpestfc.hu-nak. A belga hátvéd időigényes rehabilitációja miatt várhatóan szeptembertől tud csak újra együtt edzeni a csapattal.

 

 

Balogh Balázs lovaglóizma a tavaszi bajnoki hajrában húzódott meg, és a sorozatterhelés miatt állapota tovább romlott, így az izomhúzódásból csonthártyagyulladás lett. A középpályásunk speciális orvosi ellátást kapott, amelynek részeként Németországban és Szerbiában vették kezelésbe sérült combját.

 

– Még egy injekciós kúra vár rám három hét múlva, és utána kezdődhet a rehabilitációm – mondta a középpályás. – Az orvosaim bizakodóak, és én is gyorsan gyógyulok, így várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején már újra pályára léphetek.

 

Mihailo Perovic márciusban szenvedett keresztszalag szakadást a válogatott színeiben egy barátságos mérkőzésen. Montenegrói labdarúgó lábát ezt követően április elején megműtötték Belgiumban. A rehabilitációja jól halad, remélhetőleg ősszel már együtt edzhet a többiekkel.

 

Kylian Hazard térde még a Magyar Kupa fináléjának első félidejében adta meg magát. A belga középpályás sérülését műteni kellett, az operációra még májusban sor került Barcelonában. Hazard egyre jobban érzi magát, gyorsan gyógyul, július végén már futógyakorlatokat is végezhet. Egyelőre csak a bal lábát erősítette, hogy minél előbb harcra kész állapotba kerüljön. Ha továbbra is ilyen ütemben javul, akkor november végén már teljes erőbedobással edzhet.

Legfrissebb híreink