Az Újpest elveszítheti védelme több oszlopát is

Budapest – A lila-fehérek hátsó alakzatából három embernek is kérdéses a jövője.

Forrás: ujpestfc.hu

A csakfoci.hu információi szerint elképzelhető, hogy távozik Újpestről a védelem egyik alapembere, a jobb oldalon és középen is kiváló teljesítményre képes Jonathan Heris.

 

A 25 éves hátvéd 2014 telén a belga másodosztályból igazolt Újpestre, és mára a klub egyik legértékesebb játékosa lett. Az elmúlt két és fél idényben 76 mérkőzésen lépett pályára a lila-fehér színekben, és pálya minden pontján megállja a helyét. Korábban a védelem tengelyében futballozott Litauszki Róberttel párban, de a tavasz szezonban Nebojsa Vignjevics – főleg a sérülések miatt – inkább a védelem jobb oldalán vette számításba.

 

A belga hátvéd idei teljesítményével az nb1.hu két szerkesztőjénél is bekerült az év csapatába, nem csoda, hogy sorban állnak érte a nyugat-európai klubok. Telén is felmerült, hogy a Duchatelet-család birtokában lévő angol másodosztályban szereplő (azóta harmadosztály) Charltonhoz igazol, de a Standard Liége-nél is téma volt már a leigazolása.

 

 

A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Jonathan Heris ügyében megegyeztek már egy belga csapattal, és ha a védő is egyezségre jut a kérőjével, elhagyhatja Magyarországot.

 

Ha ez bekövetkezik, nyáron az Újpest akár komplett védelmet is cserélhet, ugyanis az idény végére kirobbanthatatlan Kecskés Ákosnak lejárt a kölcsönszerződése és vissza kell térnie Olaszországba az Atalantához, míg Litauszki Róbert egyelőre nem hosszabbított szerződést, iránta is élénken érdeklődnek a külföldi klubok.

Legfrissebb híreink