Az Újpest ellen indulókat játszik a Loki, a szurkolók dönthetnek a győztesről

Debrecen – Kondás, Szakály és Tisza beszélt a holnapi rangadóról.

Forrás:

Ma sajtótájékoztatót tartott a DVSC Kondás Elemér vezetőedző, Szakály Péter csapatkapitány és Tisza Tibor támadó részvételével. A fő téma az Újpest elleni rangadó volt.

 

- Célegyenesbe értünk, négy meccs van hátra, egy hét alatt három bajnokit játszunk, ami eldönti a helyezések sorsát – kezdte Kondás Elemér, a DVSC-TEVA trénere. - Elsőként az Újpesttel csapunk össze. A szerdai kupameccs után javítanunk kell, és begyűjteni a három pontot. Rangadónak számít a találkozó, nagyon nehéz lesz, mert a lilák bármikor képesek jó játékra, ezt többször bizonyították. Bár az utóbbi időben felemásan teljesítenek, de ebben a ritmusban, amelyben a csapatok játszanak, előfordulhat, hogy nem mindig sikerül a csapatoknak ugyanazt nyújtani. Magunkkal kell foglalkozni, és ha a következő időszakban begyűjtjük azokat a pontokat, amelyeket tervezünk, akkor oda tudunk érni.

 

Megtudtuk, hogy Bódi Ádám sérüléssel bajlódik. A középpályás lábát megtaposták Pakson, ezért hagyta ki a Ferencváros elleni kupa elődöntőt, és kérdéses a szombati játéka is. Ibrahima Sidibe biztos kihagyja a találkozót, mert még nem épült fel. Kondás Elemér a sűrű programról is beszélt.

 

 

- Ilyen menetrendünk nyár elején volt - folytatta a szakember. - Ez megfogja természetesen a játékosokat fizikálisan és fejben egyaránt, ennek tudható be, hogy több egyéni hiba becsúszik a meccseken. Nem beszélve arról, hogy a legtöbbet nekünk kell utaznunk. Az elmúlt rövid időszakban Felcsútra, Paksra és Budapestre mentünk, jövő héten Sopronban lépünk pályára a Haladás ellen. A sok utazás és a sok meccs jobban megterheli a szervezetet, de mindenkinek az utolsó erejét össze kell szedni. Bő két hetünk van, de a következő egy hét a legmeghatározóbb. Elsőként az Újpest elleni meccset kell behúzni. A lilák ellen mindig jó mérkőzéseket játszunk, most is ez várható, így reméljük, sokan kilátogatnak, már csak azért is, mert a csapatnak szüksége lenne, hogy biztatást kapjon.

 

Szakály Péter kicsit visszatért a szerdai kupameccsre. Mint elmondta, a csapat szeretett volna a döntőbe kerülni, ha már eddig eljutott a kupában, de most kár ezen keseregni.

 

- Az a jó a sűrű programban, hogy nincs idő sokáig búslakodni. Szombaton javítani kell! Arra törekszünk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót vagy még előrébb lépjünk. Az Újpest jó csapat, szerdán ők is játszottak a kupában, tehát semmivel sem tudtak többet pihenni, mint mi. Kellő agresszivitással itthon kell tartani a három pontot – jelentette ki a csapatkapitány.

 

Tisza Tibor szerint az fog dönteni, hogy csapatszinten miként működik majd együtt a Loki. - Akkor tudunk jól teljesíteni, ha mindenki hozzáteszi azt minőségi játékot, ami a sikerhez kell. Minden csapat próbál most már nagyon koncentrálni, hiszen a bajnokság hajrájában vagyunk. Minden egyes sikernek és kudarcnak nagy jelentősége van, ezért a kupakiesést ki kell törölni, és holnap nyerni kell!

 

A szombati mérkőzés egyik érdekessége lesz, hogy a kilátogató szurkolók három, nemrég komponált Loki-indulót is meghallgathatnak. A terv az, hogy amelyik megtetszik majd a drukkereknek, az lehet a csapat indulója, de a klub vár még hasonló "alkotásokat”, tehát lehet, a jövőben újabb dalokat ismerhetünk meg.

Legfrissebb híreink